Ez a 8 trükk minden nőnek életmentő lehet.

betöltés...

Szinte egyetlen olyan nő sincs a világon, aki ne hordana magánál vagy tampont, vagy betétet. Ugyebár sosem lehet tudni pontosan, hogy mikor gondolja úgy a testük, hogy ideje leadni az elfáradt vért. Viszont nagyon sokan nem tudják, hogy az utóbbi terméket több dologra is lehet használni, nemcsak arra, hogy megakadályozzuk vele a menstruációs vérzést. Ezek a trükkök nemcsak a nőknek praktikusak, hanem a férfiaknak is, akármennyire is furán hangzik.

Bizony ezek az egészségügyi vagy tisztasági betétek akár az életüket is megmenthetik egy-egy necces helyzet alkalmával. Ma összegyűjtöttünk pár trükköt és praktikát, hogy mire lehet használni még a betéteket. 1, Tökéletes kisebb sebek, vágások esetén, hogy megóvd őket a kórokozóktól és a piszoktól. Mivel a betétek jó nedvszívó képességgel rendelkeznek, ezért kisebb karcolások, vágások esetén tökéletesen helyt állnak. Mindemellett a betétek megakadályozzák, hogy bacik menjenek a sebbe.

2, Szennyezett víz szűrésére is jó. Tudtad, hogy ezeket víz szűrésére is lehet használni? Ha olyan helyzetbe kényszerülsz, ahol nincs megfelelően tiszta ivóvíz, de muszáj innod, akkor ezeket használd. Sajnos a vízforralás önmagában nem elegendő ahhoz, hogy megtisztítsd a vizet, ezért célszerűbb ezt is alkalmazni mellé, hogy a veszélyes anyagokat megszűrd vele.

Így csináld: Tölts meg egy edényt vízzel, majd vedd elő az egészségügyi betétet és tedd az edény szájához. Valamivel rögzítsd le, például ragasztószalaggal, befőttes gumival… stb. Borítsd meg a tartályt és a betét meg fogja szűrni a vizet, az összes port és szennyeződést magába tartja és csak a tiszta vizet engedi át. Igaz még így sem 100%-os a tisztasága, de még mindig jobb, mint bármilyen másik eljárással.

3, Bab csíráztatás. Tudtad, hogy ezeket bab csíráztatására is lehet használni? Mivel nagyon jól magba zárja a vizet, ezért a babok gyorsan tudnak nőni. Nincs más dolgod, mint beáztatni a betétet és egy üvegedénybe tenni. Ezután tedd rá azokat a magokat, amiket ki akarsz csíráztatni. Célszerű az edényt az ablak mellé tenni, hogy sok fény érje a magokat, innentől kezdve pedig nem kell sokat várni.

4, Törlőkendőként is jól funkcionál. Ezek a kis egészségügyi betétek nagyon jó papírtörlőként funkcionálnak. Pontosan úgy működik, mint egy hagyományos papírtörlő, amit használat után ki lehet dobni. Ha koszos a mikrohullámú sütöd, akkor nincs más teendőd, csak egy pohár vizet melegíteni benne, ami fellazítja a szennyeződéseket, majd egy ilyen betéttel áttörölni. Amennyiben szükséges ismételd meg a folyamatot, hogy tökéletesen tiszta mikrót kapj.

5, Szagtalanításra is alkalmas. Ha fura szagok terjengnek a hűtőszekrényedben, és sehogy sem tudsz tőle megszabadulni, csak tegyél be egy vagy két betétet, ami elnyeli a kellemetlen szagokat.

6, Tökéletes izzadásgátlásra is. Mind ruhába rejtve, mind cipőbe téve nagyon hatásos. Ha sokat izzad a lábad nem kell mást tenned, csak betenni a cipőbe, a nap végére biztos lehetsz benne, hogy nem lesz se kellemetlen szagú, se nedves a lábad. Ugyanez vonatkozik hónaljra is. Amennyiben izzadós vagy és az első percben meglátszik a ruhádon az izzadságfolt, akkor használj betétet. Egyszerűen csak ragaszd a ruha belső részére és az fel fogja szívni a verejtéket.

7, Fejpántként is hatásos. A Forma 1-es pilóták szoktak ilyet a sisakjuk alá tenni a versenyek alkalmával, mert így nem kell attól tartaniuk, hogy az izzadság belefolyik a szemükbe, arcukba. Mivel jó nedvszívó képessége van, ezért egy másodperc alatt megszabadítja őket a verejtéktől.

8, Szoptatás esetén célszerű melltartóba tenni. Az édesanyáknak bizonyos érzelmek hatására beindulhat a tejleadási reflex, aminek következtében a melltartó és a ruha is tiszta anyatej lesz. Ahhoz, hogy megakadályozd ezen foltok kialakulását a ruhákon, célszerű betenni a melltartóba, hogy felszívja a kicsöpögő, kifolyó anyatejet.

Gondoltad volna, hogy ennyi mindenre jók?

betöltés...