20 mentális betegség, amiben valószínű az emberek 90\%-a szenved!

Sajnos a rohanó világnak és a társadalmi viselkedés miatt, egyre több embernek van valamilyen rendellenessége, zavara. Hogy miért? Mert stresszes életet élünk, sok negatív dolog vesz minket körül, rengeteget csalódunk… stb, amik befolyásolhatják ezeknek a betegségeknek a kialakulását. A legtöbb nő például valamilyen étkezési vagy testképzavarral küzd, mert a média valamint az internet világa folyamatosan azt sulykolják a hölgyekbe, hogy nem szépek, nincs vonzó alakjuk és még folytathatnám. Nos ezek a külső behatások elegendőek ahhoz, hogy az emberiségben néha visszafordíthatatlan folyamatok induljanak el.

2016-ban egy ifjú illusztrátor számos mentális betegséget rajzolt le, hogy ő hogyan látja ezeket a problémákat. A művész is szenvedett efféle rendellenességben, épp ezért döntött úgy, hogy papírra veti, amit érez.

Szorongás. – pszichológiai betegség, amely a félelmi rendszer maladaptív működéseként definiálható.

Generalizált depresszió. – folyamatos aggodalmaskodás, a túlzott félelmek, szorongások és a visszatérő, diffúz szomatikus panaszok.

Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar. – veleszületett vagy fejlődési rendellenesség, figyelemzavar, kísérő tünetei a hiperaktivitás, feledékenység és a gyenge impulzuskontroll.

Pánikbetegség. – átmeneti erős félelemérzet vagy rossz közérzet, jellemzően hirtelen támad és általában nem tart fél óránál tovább.

Szociális fóbia. – olyan pszichiátriai betegség, mely során a páciens tartós és irracionális félelmet, szorongást érez társas helyzetekben vagy nyilvános szereplés alatt.

Obszesszív-kompulzív zavar. (OCD) – olyan elmeállapot, amelyben újra és újra jelentkező kellemetlen képzetek vagy gondolatok mellett állandóan újra jelentkező késztetések vagy cselekedetek vannak jelen.

Egy rendellenesség melynek következtében a betegek kárt okoznak testükben, például: vágás, harapás, égetés, véraláfutás… stb. formájában.

Bipoláris zavar. – klinikai depresszió (depressziós, vagy egykedvű/levert hangulat) váltakozásaira, egy hosszabb időtartamon keresztül.

Skizofrénia. – olyan kóros mentális állapot, amelyet a mentális folyamatok összeomlása, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlása, rossz érzelmi alkalmazkodás, érzékcsalódások és téveszmék jellemeznek.

Időszakos robbanékonysági zavar. – váratlan és indokolatlan dühkitörések, ami a körülményekhez nem illeszkedik, nincs összhangban a kiváltó eseményekkel.

Borderline személyiségzavar. – a hangulat szélsőséges ingadozásával, önkárosító tünetekkel és kínzó érzelmi állapotokkal járó tünetegyüttes.

Dependens személyiségzavar. – pervazív és túlzott gondoskodásra való igény, ami behódoló és függő viselkedéshez, valamint az elválástól való félelemhez vezet.

Deperszonalizáció. – testi vagy szellemi folyamatoktól való tartós vagy visszatérő elkülönültség érzése.

Avoidant személyiségzavar. – a betegek életét szociális önizoláció, erős önvád és túlérzékenység jellemzi.

Disszociatív személyiség zavar. – lelki zavar, ahol az egyénnek két vagy több személyisége van saját névvel.

Testképzavar. – olyan viselkedészavar, amikor a páciens nem tudja helyesen megítélni saját testét.

Stockholm-szindróma. – kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek szeretetet kezdenek érezni kínzóik, rabtartóik iránt.

Delirium tremens. – Állandó reszketéssel, súlyos érzékcsalódásokkal és téveszmékkel járó elmebántalom.

Dermatillománia – Kényszeres bőrtépkedés.

Cotard-szindróma – Emberek, akik azt hiszik, hogy már nem élnek.

betöltés...