Zöld szemű emberek különlegessége

Különleges dolog zöld szeműnek lenni, hiszen a Föld lakosságának csak 2 százalékának van zöld szeme.
Mindösszesen 150 millió embert érint, és feltehetően nőket, mert zöld szemű férfival a szokásosnál is ritkábban találkozhatunk. Elmondhatjuk a zöld szemű férfi, ritka, mint a fehér holló.

Miben különbözik a zöld szemű ember a többitől?

Miért különleges?

1. Fő érdekesség, hogy születéskor nincs zöld szem, szóval nincs zöld szemű kisbaba. Kék szemmel vagy barna szemmel jönnek a világra.
2. Leghűségesebb típus a zöld szemű ember, a monogám és hosszú távú kapcsolatok híve. A házasság szent dolog, és a legromantikusabb emberek közé tartozó típus.
3. Emberismeretből jeles: belelát a másik lelkébe, nem lehet neki hazudni, nem érdemes átverni, hisz átlát a szitán.
4. Teherbírása hatalmas: Mind a munka, mind a magánélet területén jellemzően nyugodtak, nagy az önuralmuk, és úgymond igazán szívósak. Nagyon jó barátok, kiváló munkatársak, és nem utolsó sorban odaadó szülők.
5. Mágikus erővel vannak felruházva. A zöld szem különlegessége miatt isteni jelzőkkel illették a zöld szemű embereket. Ősi mítoszokban is megjelentek, több utalásban, írásban találkozhatunk ilyen mágikus boszorkányokkal, sámánokkal, istenségekkel, angyalokkal akiknek egyik kiváltságos tulajdonságuk, hogy zöld a szemük.

Ráadásként:

Angol tudósok megállapítása szerint nem is léteznek zöld szemű emberek. Az a véleményük, hogy a zöld szemű emberek szeme is kék, csak mi többiek látjuk másként. Azt mondhatjuk, hogy szemlélet kérdése, ki mit hisz el, de a zöld szem egy különleges dolog.

(Forrás: diamonds.cafeblog.hu)

betöltés...