6 ősi mágikus varázslat, amiben az emberek tényleg hittek

A régi korokban az emberek magától értetődőnek vették, hogy léteznek mágikus erők. A démonidézés pedig népszerű szabadidős tevékenységnek számított. A Listverse ősi varázslatokból válogatott.

Szerelmi vudubabák

A görögöknek és rómaiaknak is voltak varázserejű babáik. Igaz, ők nem feltétlenül kínzásra használták őket. Az akkori vélekedés szerint szerelmi bájolásként is hatottak.

Az ógörögök hite szerint ha azt akartad, hogy egy nő beléd szeressen, két szobrot kellett mintáznod agyagból, egy férfi és egy női alakot. A férfinak Apollóra kellett hasonlítania, a nőnek pedig térdepelnie kellett, mindezt úgy, hogy a férfi alak levágja a nő fejét. Hiába, az igaz szerelem… Ezután bronztűt kellett döfni a szíved hölgyére hasonlító baba fejébe, majd minden testrészébe, közben olyasmiket kiabálni, hogy “Átszúrom az agyadat!”

Végül egy ólomtáblára üzenetet kellett írni Plútónak, csupa kedélyes dolgokat, például megkérni, hogy imádottunk ne egyen és igyon, amíg a miénk nem lesz. Ezután már csak a szobrokhoz kellett kötözni az ólomtáblát, és az egészet letenni egy meggyilkolt ember sírjára.

Istenségek megidézése

Legközelebb, ha bármilyen kérdésre választ szeretnél, próbáld ki az alábbi módszert, hátha az istenek elküldik valamely hírnöküket.

Végy egy olajfából készült asztalt, amire még véletlenül sem ült rá soha senki, és takard le egy tunikával. Az asztal alá halmozz négy téglát, elé tégy agyag füstölőt, aztán gyúrj golyókat vadliba zsírjából és mirhából.

Most kiáltsd azt:

“Megidézlek téged, ki a láthatatlan sötétségben trónolsz!”

Majd tedd hozzá háromszor:

“Küdd el hozzám ma éjszaka Zebourthanunen arkangyalt!”

Ezután nincs más dolgod, mint hajnalig az asztalt bámulni.

Láthatatlanság varázslat

Állítólag nem is olyan nehéz. Egy 1700 évvel ezelőtti varázslat szerint csak annyit kell mondanod:

“Assesouo, homályosítsd el minden férfi és asszony látását, amikor odamegyek, míg el nem végzek mindent, amit akarok!”

Ezután krokodil ürülékbe kell keverned néhány hozzávalót, és az arcodra kenni. Arra gyanakszom, a varázslat kiagyalója nem lett láthatatlan, csak mindenki elkerülte, amint krokodil kakival az arcán mászkált a városban.

Dopping helyett mágia

Az ókori sporteseményeken komoly problémát jelentettek az átkok és bűbájok. A görög olimpiák szervezői külön figyelték, nincsenek-e a résztvevők között varázslat alatt álló személyek, amit úgy tűnik, igen gyakori jelenségnek tartottak. Egy réges-régi görög varázskönyvben például olvasható egy varázslat, amiben arra kérik az isteneket, hogy az ellenfeleknek okozzanak pokoli kínokat. De ez még kegyes megoldásnak számított. Egy másik varázslat egyenesen azt kéri a felsőbb hatalmaktól, hogy végezzenek az ellenlábas csapattal.

Szerelmi bájitalok

A régi korokban rengeteg szerelmi bájital létezett. Van azonban egy, ami garantáltan hat – ugyanis az a nő, aki hajlandó meginni, egész biztosan fülig szerelmes beléd.

Egy görög recept szerint végy egy szkarabeuszt, négy napig áztasd tejben, majd vedd ki és vágd félbe. A bal felét kösd a karodhoz mirhával és sáfránnyal. Ezután fogd a szkarabeusz jobb felét, keverd össze a jobb kezed és lábad körmeivel, kilenc almamaggal, minél több vizeleteddel, és formázz golyót belőlük. Végül végy egy üveg bort, és pottyantsd bele a golyóbist. Ahhoz, hogy a varázslat hasson már csak egy valami kell: vedd rá a nőt, hogy veled háljon. Összefoglalva tehát ahhoz, hogy egy nő belédszeressen, rá kell venned, hogy megigya a vizeletedet, majd ezután lefeküdjön veled.

Halandzsa

A babilóniak és asszírok szentül hittek benne, hogy ha egy szót sokat ismételnek, kinyerhetik a benne rejlő mágikus erőt. Az, hogy a szónak van-e értelme, mellékes kérdésnek számított. Ugyanakkor pozitívum, hogy a hókuszpókusz után sok esetben tényleges gyógyítást is végeztek. Ha például kosz került valaki szemébe, az orvos így figyelmeztette az idegen testet:

“Hullj le, akár egy csillag, mielőtt Gula kése elér!” De ha a piszok nem fogadott szót, jött a műtét.

betöltés...