Elhunyt az Irigy Hónaljmirigy együttes egyik tagja

Az Irigy Hónaljmirigy együttes tudatta a rajongókkal a szomorú hírt a közösségi oldalán:

Nyugodj békében Zoli! Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon életének 54. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja. Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász.“

Ambrus Zoltán, az együttes örökös tagja 53 éves volt, és hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után hunyt el. Nyugodjon békében!

Ambrus Zoltán műszerészeti tanulmányokat folytatott a középiskolában, első gitárját Csehszlovákiában vette, és barátaival hamarosan együttest alapítottak.

Az IHM előtt játszott a Primula zenekarban, a Légióban, később az Árkádok tagja lett. Az Irigy Hónaljmirigy 1990-es megalakulásától másfél évtizeden át az együttes állandó tagjaként paródiákat írt és a zenekar fellépéseit szervezte.

2005. december 27-én a jeges úton autóbalesetet szenvedett, koponyatöréssel vitték kórházba. Csodával határos módon túlélte a balesetet, de a felépülése hosszú ideig tartott. Mivel agyi beszéd- és mozgásközpontja is megsérült, sok mindent újra kellett tanulnia.

Az Irigy Hónaljmirigyből kivált, 2012-ben az Alcohol együttes gitárosa lett. Saját formációja a Helló, Mister!

A 2015-ös, 25 éves IHM jubileumi koncertre azonban vendégként visszatért a színpadra néhány szám erejéig.

Az Irigy Hónaljmirigy (rövidítve: IHM) nyolctagú magyar könnyűzenei együttes, mely zenei paródiáiról és ezek közé szervezett humoros tévéműsorairól ismert. A pop, rock, reggae, techno, rap és a mulatós zene egyaránt szerepel repertoárjukban.

források: wikipedia.org, szeretlekmagyarorszag.hu

betöltés...