9 érdekes foglalkozás a múltból, amellyel ma már nem találkozhatsz és teljesen hihetetlenek

9 olyan munkát mutatunk most meg nektek, amelyek mára feleslegessége váltak a technikai fejlettségünk miatt. Régen még a bowling bábukat gyerekek állították fel, ébresztő órák helyett pedig hosszú botokkal kopogtattak reggelente az ügyfél ablakán.

Bowling bábu felállító

Ébresztő

Lényegében megbízható emberi ébresztőórák voltak. A kopogtatók egy hosszú és könnyű botot használtak, amivel felzörgették az ügyfeleket a pontos időben.

Jégvágó

Mielőtt még az otthoni fagyasztót feltalálták volna, szükség a jégvágók munkájára, akik sokszor veszélyes körülmények között dolgoztak.

Hangtükör hallgató

A hangtükör a hanghullámok fókuszálására és felerősítésére használt berendezés, melyet a hadviselésben az ellenséges repülőgépek előrejelzésére használtak. A radar felfedezésével az ember helyét átvette a gép.

Patkányfogó

Lámpagyújtó

A mai modern utcai közvilágítás előtt a lámpagyújtók hoztak fényt az éjszakába.

Fa úsztató

A modern eszközök és gépjárművek előtt a kivágott fákat, farönköket a folyón úsztatták le a feldolgozás helyszínéhez. Az úsztatás során a fa sokat veszített tűzelő értékéből, romlékonnyá vált.

Sírrabló

A 19. században az egyetemek sírrablókat bérelték fel, ők kiássák a sírból a holttesteket, hogy az orvosnövendékek a lehető legproffeszinálisabban tudják gyakorolni az anatómiát.

Gyári munkások szorakoztatója

A gyárkban monoton munkát végző alkalmazottaknak olvasott fel, hogy szórakoztassa őket. Manapság is hasznos lenne egy ilyen ember a gyártósorokon. 🙂

betöltés...