10 jel, amikor érdemes elgondolkodni a szakításon…

Egy valóban jól működő kapcsolathoz két ember kompromisszumkészsége, feltétel nélküli szeretet és bizony áldozatok is szükségesek. Ahhoz, hogy két ember éveken (évtizedeken!) át békességben éljen, anélkül, hogy a kezdeti láng kialudni, mindkét félnek dolgoznia kell azon, hogy a törékeny és bonyolult kapcsolat stabil maradjon. A legtöbb esetben ez sajnos nem sikerül, hiába is igyekeznek a felek. Elmúlik a kezdeti lelkesedés, felütik a fejüket a problémák, és bár az elején el sem tudtuk volna képzelni, bejön a képbe egy új ember, és ekkor már tényleg nincs mit tenni.

De mik azok az intő jelek, amelyek meglétekor érdemes átgondolni, hogy van-e értelme közös jövőről beszélni, érdemes-e időt és energiát beleölni egy olyan kapcsolatba, amely talán még véget is ért, csak ezt eddig egyik fél sem vette észre? Nézzük, mik jellemzőek azokra az emberekre, akiknek már kihunytak az érzelmei, és talán már más iránt érdeklődnek.

Kiborul, ha hozzáérsz a telefonjához
Mindenkinek szüksége van privát szférára, de ha a párod teljesen kiakad, ha valamiért hozzáérsz a telefonjához, ott bizony baj van.

Sokáig bent marad a munkahelyén
Legyen bármilyen élvezetes is a meló, az ember nem szívesen tölt ott a kelleténél több időt. Ha mégis jobban szeret a munkahelyén lenni, azt jelenti, hogy otthon nem érzi jól magát, de lehet egy közhelyes irodai románc is az oka.

Ok nélküli féltékenység
Az első pár évben felütheti a fejét egy kis féltékenykedés, ez jól is eshet az embernek, mert tudja, hogy a másik szereti őt (persze csak egészséges mértékben) azonban ha sok idő után, mindenféle ok nélkül, a semmiből elkezd féltékenykedni, azt jelentheti, hogy a saját lelkiismeretével nem tud elszámolni.

Zavarja a sok szeretet és figyelem, amit kap
Normális esetben egy kapcsolatban szerelem van, és nem zavaró tényező a sok figyelmesség és törődés. Ha ez mégis így van, akkor elmúlt a szerelem, majd megkapja mástól, amit szeretne.

Ha sosincs kedve hozzá
Egy jól működő kapcsolat elengedhetetlen feltétele, hogy az ágyban is meglegyen a harmónia. Ha az utóbbi időben elutasítóan viselkedik a partnered, mindenképp meg kell vele beszélni a dolgot, ugyanis ez hosszútávon nem egészséges és tarthatatlan.

Nem beszéltek a terveitekről
A párok – különösen az első években – közös álmokat, terveket szövögetnek. Költözés, utazások – ezek mind olyan dolgok, amiket a szerelmesek alig várnak, hogy együtt éljenek meg. Ha az érdeklődés hiánya elmarad, az sok jót nem sejtet.

Ok nélkül túl sok ajándékkal halmoz el
Na persze nem kell gyanakodni, ha váratlanul meglep téged a párod. Viszont ha ezek a meglepetések megsokszorozódnak és a semmiből jönnek, egy hosszabb, problémákkal teli időszak után, ott bizony el lehet azon gondolkodni, hogy nem valamiféle elfojtott lelkiismeret-furdalásról van-e szó, mert párod valami nem túl szép dolgot csinál a hátad mögött…

Állandó hangulatváltozások
Az a fiú/lány akit megszerettél, mintha eltűnt volna, folyamatosan idegeskedik, ok nélkül veszekszik, néha pedig mintha madarat lehetne vele fogatni…érdemes lenne leülni vele, megbeszélni, hogy mi miatt van ez. Gondok a munkahelyen? Vagy egyéb oka lehet?

Nem áll készen arra, hogy bemutasson a családjának/barátainak
De az is lehet, hogy ez már rég történt, mégis egyre ritkábban látod a családját és a barátait. Ez csak egyet jelenthet: nincsenek veled komoly tervei, nem szeretné ha ilyen szinten a saját illetve a családja és a barátai életének része lennél.

betöltés...