Ezért nem szabad SOHA eltaposni a százlábút, ha találkozol vele a lakásban!

A legtöbb ember sikítófrászt kap, ha megpillant otthonában egy rovart, főleg ha annak rengeteg lába van, amely vékony, hosszan elnyúló testéhez kapcsolódik, és még ráadásul elől és hátul is szerteágazó tapogatózókkal rendelkezik.

Ilyenkor az ember legszívesebben azonnal kinyírná a kis rovart, de nem árt tudni, hogy a százlábú egy nagyon hasznos rovar, amelyből olykor jól jön, ha van a közelben.

Ezek a sötét, nyirkos helyet kedvelő százlábúak nagyon hasznos kis ragadozók, így ha a lakásban találsz párat belőlük, próbáld meg elkapni, majd tedd bele egy edénybe, majd engedd el a kertben, mert számos kártevőt, hangyát, levéltetvet, csótányt elpusztít.

Ezek a rendkívül gyors, rugalmas testfelépítésű ízeltlábú rovarok bármilyen apró repedések keresztül be tudnak jutni a lakásba, így ha kertes házban laksz, ne lepődj meg, ha a szoba sarkában találsz egy százlábút.

A legjobb módja, hogy megakadályozd a rovarok behatolását, ha megfelelően szigeteled, burkolod a házad, igyekezz minden helyiséget szárazon tartani, mert ezek a kis teremtések szeretik a párás, nedves helyeket, így leginkább a fürdőben, pincében találkozni velük.

Figyelj arra, hogy a komposztláda, vagy elkorhadt növények ne a bejárat közelében legyenek.

És azt sem árt tudni, hogy ezek a százlábúak az emberre semmiféle veszélyt nem jelentenek.

betöltés...