Nehezen kelsz ki reggelente az ágyból? A tudósok szerit ez az intelligencia jele

Éljenek az éjjeli baglyok!

Egy új kutatás megállapította, hogy a sokáig alvás nem egy olyan luxus szokás, amiért bűntudatot kellene éreznünk, hanem sokkal több köze van az intelligenciához, a kreativitáshoz és a boldogsághoz.

A „Miért intelligensebbek a bagoly típusok” névre keresztelt tanulmány arra világít rá, hogy kontrolálni azt, hogy mikor alszunk el és mikor kelünk fel, az intelligencia jele. A szundi gomb relatíve új találmány, olyasmi, amire nem készített fel minket az evolúció, de azok, akik alkalmazkodni tudunk az alvás ezen új formájához, intelligensebbek az erre képtelen társaiknál.

Ignorálni az óra első ébresztését – vagyis a szervezeted igényei szerint cselekedni – azt jelenti, hogy nagyobb a valószínűsége annak, hogy követed az ambícióidat és megoldod a problémáidat. A kutatás vezetői, Satoshi Kanazawa és Kaja Perina szerint ez pedig kreatívabbá és függetlenebbé tesz.

Ennek a kutatásnak az eredményeihez hozzávették egy másik tanulmány során tanultakat, akkor 1229 ember alvási szokását vizsgálták. Felfedezték, hogy azok, akik este 11 után feküdtek le és másnap 8 után keltek, több pénzt kerestek és boldogabbak voltak.

Ugyanakkor, egy másik kutatás azt is kimutatta, hogy a túl sok alvás sem tesz jót, egy felnőtt szervezetnek 7-9 óra alvásra van szüksége az egészséges működéshez.

A következő hétvégén azért ne érezd rosszul magad, ha átalszod a délelőttöt, okos döntés!

betöltés...