Itt van a világ 24 legkisebb állata. Hát nem imádnivalóak?

Nagy és kis teremtmények élnek körülöttünk, de lefogadom, hogy nem tudod, hogy mennyire kicsi tud lenni néhány ilyen állat. Ha véletlenszerűen gondolsz egy kis állatra, mint a teknős vagy a polip, akkor valószínűleg el sem tudsz képzelni valamit, ami még kisebb méretű és teljesen imádnivaló. Akárhogyan is de ezen állatok icipici változata is léteznek. Azon vagyok, hogy bemutassam neked őket, és hogy elképedj tőlük.

1.. Király Antilop: ez a kis fickó egy apró antilop faj. 10-12 cm (!) magasra nőnek és súlyuk körülbelül 5,5kg.

2.. Brookesia Micra Kaméleon: a Micra kaméleon a legkisebb a világon. Átlagos hossza 30mm, így valakinek az ujjhegyén állva, még mindig marad mellette is bőven elég hely.

3.. Bumblebee Denevér: ez a kis denevér egy poszméhez hasonlít, de reméljük, nem csapnád agyon őt. Disznó orrú denevérként is ismert, és Thaiföldön található

4.. Törpe csikóhal: ez a kis csikóhal a legkisebb a világon, Teljes hossza mindössze 13mm, magassága 11mm.

5.. Rózsaszín tündér tatu: más néven Pichiciego, ez a kis tatu Argentínából származik, és ez a legkisebb a kb. 20 fajból.

6.. Virgin-szigetek Törpe Gekkó: törpe gekkók általában akkorák, mint egy pénzérme, kb. 18 mm-esek és a három Brit Virgin-szigeteken találhatóak, nevezetesen Virgin Gorda, Tortola és Mosquito szigetek.

7.. Foltos Padloper teknős: a legkisebb teknős a világon Dél-Afrikában található. Az icipici teknősök 8-10cm hosszúra nőnek.

8.. Törpe Lajhár: ismert, mint a törpe háromujjú lajhár vagy szerzetes lajhár, Panama partjainál található. 40\%-kal kisebb, mint a szárazföldi rokonai.

9.. Törpe Beludzsisztáni ugróegér: ez az ugróegér az egyike a legkisebb emlősöknek a világon, és ő a legkisebb rágcsáló is. A kifejlett nőstények súlya csak 3,75 gramm(!).

10. Vechur tehén: a legkisebb szarvasmarha fajta a világon, csak 124cm hosszúra nő, és 87cm magas.

11.. Paedophryne Amauensis béka: ez a legkisebb gerinces a világon Pápua Új-Guineában található. Egy normál méretű pénzérme mellett is eltörpül ez az apró béka.

12.. A legkisebb polip: ez a kis polip az Indo-Csendes-óceánon található. Jelenleg mintegy polip 300 faj van, és ez a polip az egyik legkisebb.

13.. Törpe Kecske: ezek a törpe kecskék Nyugat-Afrikából származnak, és kicsivel több mint fél méter magasra nőnek. fel.

14.. Etruszk cickány: ez a kis fickó úgy ismert, mint Savi törpe cickánya, vagy törpe fehér fogú cickány, vagy etruszk törpe cickány. Ez a legkisebb szárazföldi emlős a világon.

15.. Fennec róka: Hogy ilyen aranyos élőlényeket találjunk, Észak-Afrikában a Szaharában kell körülnéznünk. Legjobban a hatalmas érzékeny fülükről ismerhetőek fel.

16.. Borneói Törpe Elefánt: ha egy elefántra gondolsz, egy nagy emlős állat ugrik be. De van néhány kisebb fajta elefánt is. A borneói elefánt 30\%-kal kisebb, mint az ázsiai elefánt. A felnőtt hímek csak 1,5-2,4 míg a nőstények 1,2-2,4 méter magasak.

17.. Irukandji Medúza: az apró medúza csak 1 cm3 méretű, kisebb, mint egy emberi köröm, de ez az egyik legmérgezőbb a világon.

18.. Kis kék pingvin: a kis pingvin, Tündér pingvin vagy kék pingvin a legkisebb pingvin faj, Új-Zélandon és Ausztráliában található

19. sz. Tamaulipas Törpe bagoly: ez a bagoly Mexikóból származik, és csak körülbelül 13,5cm hosszúra nő.

20.. Sabah orrszarvú: A Sabah orrszarvú a világ legkisebb orrszarvú faj, a magassága csak alig több mint egy méter. Az apró orrszarvú szinte kipusztult, már csak 30 – 50 egyed él a világon.

21.. Törpe hangyász: a legkisebb hangyász a világon Közép-és Dél-Amerikában található. Kb fél méter hosszú nőnek és nagyon imádnivalóak.

22.. Roborovski hörcsög: a Robo hörcsög egyfajta törpe hörcsög, Oroszországban, Kazahsztánban és Kína északi részén őshonos. Ott háziállatként árulják őket, a legkisebb kevesebb, mint egy hüvelyk hosszú.

23.. Mediterrán Miniatűr szamár: ezek a mini szamarak Szicília és Szardínia mediterrán szigeteiről származnak, 35 éves korig is élnek. Kb. 15.000 ilyen szamár van az Egyesült Államokban.

24.. Ouessant bárány: a legkisebb juhok a világon úgy is ismertek, mint angol Ushant, Ushant, vagy Breton törpe juhok. Kisebb, mint 50 cm magasra nőnek, és olyan imádnivalóak, ahogy bégetnek.

Ha csak egyet vásárolnék ezen állatokból elférnének a zsebeimben. Azt hiszem, hogy örökbe fogok fogadni egy Fennec rókát és titkaimat bele fogom suttogni a nagy, bolyhos füleibe.

betöltés...