18 rémisztő növény, ami bármelyik horror filmben megállná a helyét

Az anyatermészetre mindig is lehetett számítani, ha lenyűgöző, példátlan természeti csodákról volt szó. Pechünkre, ezek a természeti csodák néha kissé bizarra sikerülnek, az alábbi növények esetében például annyira, hogy nyugodtan kijelenthetjük: bármelyik horror film kellékeként gond nélkül megállnák a helyüket.

A Farkasalma piros színű virága épp úgy néz ki, mint egy véres koponya.

A csípős parásgereben névre hallgató gombát ,,vérző fogként” is szokták hívni, nem is ok nélkül.

Aggodalomra semmi ok, ezek nem állati koponyák, csak az oroszlánszáj nevű növény maghéjai.

Bunkós agancsgomba, mely a ,,halott ember ujjai” gúnynevet kapta. Szintén nem ok nélkül, a föld alól növő gomba ugyanis épp úgy néz ki, mintha valaki próbálna kinyúlni a föld alól.

Clathrus archeri: a növény, ami az éppen kikelő űrlénytojásokra emlékeztető külsejével bármelyik Alien filmben megállná a helyét.

A ,,húsevő kancsó” gúnynevet viselő növény nem csak bogarakat, de apróbb madarakat, békákat, vagy akár rágcsálókat is gond nélkül elfogyaszt.

A podostroma cornu-damae nevű gomba talán elsőre nem tűnik olyan félelmetesnek, ennek ellenére azonban Japán egyik legmérgezőbb gombafajtája.

Actaea pachypoda. Mérgező bogyós termései épp úgy néznek ki, mint a játékbabák szemei.

Denevérvirág.

A trapa bicornis névre hallgató növénynek még a vetőmagjai is úgy néznek ki, mint a denevérek.

A favolaschia névre hallgató gomba szintén bármelyik Alien film torz szüleményeként megállná a helyét.

Az ascocoryne sarcoides névre hallgató gomba még egyszer jól jöhet, ha olyan növényt keresel, ami épp úgy néz ki, mint a földre öntött emberi belsőségek.

Hydnora africana, avagy pirája növény.

Monotropa uniflora – egyfajta parazita-szerű növény, mely más gombákon élősködve nő.

Ne aggódj, ezek nem levágott emberi fülek, csak a júdásfülegomba névre hallgató, egyébként ehető és Magyarországon is megtalálható gomba.

A rhodotus névre hallgató gomba, mely ha elsőre nem is rémít halálra, sok esetben piros folyadékot bocsájt ki magából, amitől épp úgy néz ki, mint egy vérző – gusztustalan – valami.

A clathrus ruber nevű gomba nem csak látványra ijesztő, de a borzalmas szaga miatt is igyekeznek elkerülni az emberek.

A cordyceps névre hallgató gombafajta nem is annyira a kinézete, mintsem tulajdonságai miatt annyira ijesztő: minden egyes Cordiceps gombafaj élősködő, amelyek elsősorban rovarok és más élőlények testéből táplálkoznak.

betöltés...