10 kegyetlen hiba, ami tönkreteszi a párkapcsolatot! A 4-re külön figyelj oda!!

A következőkben 10 olyan gyakori hibát ismertetünk, amelyek bizony gyakran vezetnek a kapcsolatok, házasságok felbomlásához.

1. Nem várhatjuk el, hogy a párunk megváltozzon a kedvünkért. Senki sem tökéletes, így nagy hibát követünk el, ha minden áron meg akarjuk változtatni a másik embert. A kudarc így elkerülhetetlen. Hagyni kell, hogy mindenki maga jöjjön rá, hogy miként lehet jobb.

2. Nem kell mindig a miénk legyen az utolsó szól, inkább törekedjünk arra, hogy megértsük a párunkat, sőt, ha igaza van, erősítsük meg őt. Az állandó harc az utolsó szóért sehová nem vezet.

3. Ne engedjük meg, hogy egy harmadik személy is beleavatkozzon a kapcsolatunkba, legyen szó egy közeli családtagról, barátról. A közös problémáinkat csak közösen oldhatjuk meg.

4. Ne vegyük félvárról a párunk lelki és testi szükségleteit. A nem törődés egyenes út a szakításhoz, ezért figyeljünk oda egymásra.

5. A haragot, dühöt tartani, nem tanácsos, mert az senkinek sem tesz jót.

6. Mindenki más, eltérő nézetekkel rendelkezik, de ezt tisztelnünk kell, főként ha a párunkról van szó. Persze, csak akkor, ha fontos nekünk az illető.

7. Ha hibáztunk, ismerjük be. Ne hagyjuk, hogy az egónk felülkerekedjen. Kérjünk elnézést, mert egy őszinte, nyílt kapcsolat bármilyen konfliktust képes megoldani.

8. Beszélgessünk, kommunikáljunk a párunkkal, bármilyen témáról is legyen szó. Ha meg tudunk beszélni mindent, akkor azzal sokat teszünk a kapcsolatunk javításáért, megőrzéséért.

9. A mindenkit érintő döntéseket közösen hozzuk meg, mert ha párunk feje fölött döntünk, abból semmi jó nem sülhet ki. Mindenkit megillet a döntési szabadság, és ahhoz, hogy megfelelő döntés szülessen, kompromisszumkésznek kell lennie a feleknek.

10. A párkapcsolat, házasság megőrzéséért, fenntartásáért időt és energiát kell áldozni, mert anélkül nem tud működni megfelelően, és mindenki szenvedni fog.

betöltés...