Egy fiatal lány, aki túlélte a rákot, elárulja, hogy melyik az a 8 mérgező anyag, amit soha többé nem használ!

Huszonegy éves voltam, mikor rákkal diagnosztizáltak. 19 éves koromtól kezdve mindent megtettem, hogy kiiktassam az életemből a toxikus szereket, amilyen a teflonból készült tárgyak használata, és arra is odafigyeltem, hogy ne egyek sok édesítőszert, színezőanyagot tartalmazó élelmiszereket.

Nem gondolom úgy, hogy ha minden mérgező anyagot kiiktatsz, akkor 100 százalék, hogy meg tudod akadályozni a rák kialakulását, de mégis sokat számít, ha egészségesen élsz és étkezel, mert ezáltal sok betegséget előzhetsz meg. Abban viszont biztos vagyok, hogy ha eldöntöd, hogy egészségesen fogsz élni, akkor érezni fogod majd a változást a testedben, lelkedben. – írja Racheli Alkobey.

Most következzen 8 olyan mérgező használati eszköz, anyag, amit soha az életben nem fogok többé használni!

1. Glifozát

Az egyik legismertebb gyomirtószer, amely egy gyenge szerves sav, vízben jól oldódik, növénytermesztés során használják, mert hatékonyan elpusztítja a gyomokat. A glifozát a szervezetbe bejutva a szemben viszketést okoz, ha valaki belélegzi, akkor a tüdőben, légutakban irritációt vált ki. 2015-ben a WHO a glifozátot az emberre nézve  rákkeltő kategóriába sorolta.

2. Ételszínezékek

Már elég korán kiiktattam az életemből azokat az élelmiszereket, amelyek tele vannak különböző színezékekkel. Nem mindenik színezék veszélyes, de a kék színűek eléggé kockázatosak, mivel akár agydaganatot és kromoszóma-deformációt is okozhatnak. A vörös színű festékanyagok limfómát, álmatlanságot, hiperaktivitást, asztmát, pajzsmirigy gondokat idézhetnek elő. Szóval érdemes kerülni azokat az édességeket, süteményeket, amelyekben ételszínezéket használtak.

3. Teflon

Nem használok teflonból készült serpenyőket, edényeket, mivel PFAS-részecskéket tartalmaznak, amiről már több mint 200 szakember, tudós megállapította, hogy rákkeltő hatással bírnak, ezek a részecskék a melegítés hatására a levegőbe is bekerülnek, onnan pedig az egész család belélegezheti.

4. Formaldehid

A formaldehid egy köztudottan rákkeltő vegyi anyag. Bőr- és szemirritációt okozhat, és ha valaki nagy mennyiségben lélegez be rendszeresen formaldehidet, akkor nagyobb eséllyel alakulhat ki nála valamilyen rákos megbetegedés a szervezetében. Ha vízzel vegyítik, akkor metilin glikolkén lesz belőle, ebből leginkább a hajsprayekben található, de például egyes cigarettákban is előfordul.

5. Parfümök

A parfümökkel is óvatosan kell bánni, mivel a túlzott használatuk egészségügyi problémákat okozhat. Főként a belső elválasztású mirigyek esetében okozhatnak gondot a különböző kemikáliákat tartalmazó parfümök, illatszerek, ahogyan a mosószerek, és az illatos gyertyák is, ezért ezekből sem szabad túl sokat használni.

6. Nehézfémek

A nehézfém-mérgezés súlyos problémákat tud előidézni, ezért vigyázni kell velük. Leginkább a bányászatban, feldolgozóiparban tevékenykedők vannak kitéve a veszélynek, de a fosszilis tüzelőanyagok elégetése során is a környezetben jutnak ezek az egészségkárosító nehézfémek.

7. Parabének

Parabének megtalálhatóak több szépségápolási termékben, krémekben, samponokban, sprayekben. A tudományos vizsgálatok során kiderült, hogy a parabén bejutva a szervezetben növelhetik a mellrák kialakulásának esélyét, a férfiaknál pedig akár meddőséget is előidézhet, mivel lecsökkenti a spermiumtermelést.

8. SLS

A legelterjedtebb tisztítószer a sodium-lauryl-sulfate, amely megtalálható a samponokban, tusfürdőkben, arclemosókban, szájvizekben, fogkrémekben. A baj ezzel az, hogy szem-, és bőrirritációt okozhat, ugyanakkor növelheti a bőrgyulladások, pattanások kialakulásának esélyét.

betöltés...