Melyik testrészeddel kezded a mosakodást? Ezt árulja el rólad!

Nem is gondolnád, mennyire meghatároz bennünket az, hogy végezzük a tisztálkodást.

Több mint napi rutin

Szinte minden ember menetrendjében benne van, hogy lefekvés előtt a fürdőszoba felé veszi az irányt és egy kellemes fürdő vagy zuhany keretében lemossa magáról a napi feszültséget és szennyeződéseket. A higiéniai szempontok fontossága elhanyagolhatatlan, hiszen ezt már gyerekkorunk óta ismerjük, de a mosakodásnak pszichológiai funkciói is vannak, ezekről viszont nagyon ritkán esik szó. Egy új kutatás most feltárta, miről árulkodik a tisztálkodás sorrendje az egyes személyiségekről.

1. Az arccal

Azok az emberek, akik elsőként az arcukat mossák meg, vonzódnak a szellemi frissességhez. Imádnak tanulni, új dolgokat megismerni és nem futamodnak meg a kihívások elől sem. Egy-egy vitában szeretik kifejteni nézeteiket, de könnyű őket belátásra bírni, ha alapos indokok birtokában vagyunk.

2. A hónaljakkal

A második leggyakoribb típus, akik a hónaljukkal kezdik a mosakodást. Ők igazi funkcionalisták, akik a praktikumot keresik mindenben. Szeretik, ha egy dolog hasznos, az esztétikai érték kevésbé fontos számukra. Alapvetően gyors, felületes emberek, akik szeretnek túlesni a dolgokon.

3. Az alsó testtájakon

Ha ösztönszerűen a nemi szerveddel kezded a mosakodást, ne pironkodj miatta! Teljesen természetes, hiszen ezek a területek a zárt ruházatban befülledhetnek, irritáció léphet fel. A pszichológusok úgy tartják, hogy akik így kezdik a tisztálkodást, érzékeny és jó intuitív képességekkel megáldott emberek. Nehéz őket zavarba hozni, megbántani viszont annál könnyebb.

4. Váll vagy mellkas

Akik a vállaikon vagy mellkasukon oszlatják el elsőként a tusfürdőt vagy a szappant, azok vérbeli komformisták. Ők azok az emberek, akiknek nem jelent problémát beállni a sorba, könnyen átlátják az összefüggéseket és jól alkalmazkodnak bármilyen helyzethez. Éppen emiatt talán kicsit unalmasak és beszürkültek is lehetnek.

betöltés...