Károly herceg sokkoló vallomása a Dianával kötött házasságáról: „Kétségbeesetten érvényteleníteni akartam az esküvőt.”

Diana hercegnőt a világon mindenki csodálta és szerette, kivéve a férje, Károly herceg. 21 évvel a felesége halála után a trónörökös beismerte, kizárólag apja, Fülöp edinburghi herceg nyomására vette nőül Diana Spencert, de bármit megtett volna azért, hogy ez a menyegző sose valósuljon meg.

„Mindenáron érvényteleníteni akartam az 1981-beli esküvőmet, miután a jegyben járás ideje alatt rádöbbentem, mennyire rosszak a kilátásaim, ugyanis sosem kaptam volna esélyt arra, hogy igazán megismerhessem Dianát.” – fogalmazott a Walesi herceg a nemrégiben kiadott önéletrajzi kötet szerzőjének, Robert Jobsonnak, aki a királyi család írnokaként a Charles at 70: Thoughts, Hopes and Dreams (Károly 70 évesen: gondolatok, remények és álmok) című könyvet publikálta.

Mindezek ellenére, a trón várományosa egyetlen percig sem hibáztatja a szüleit a kudarcba fulladt házasságáért. Ellenben, a médiát teszi felelőssé mindenért.

„A média hatalma és befolyása, ami az eljegyzésbe, majd az esküvőbe hajszolt, megállíthatatlan volt. Az, hogy visszavonuljak, mint ahogyan azt elképzelnéd, igazi katasztrófa lett volna.” – folytatta a beszámolót Károly herceg.

Régen nem titok, hogy ők ketten sosem voltak szerelmesek egymásba. Diana hercegnő is többször szóvá tette, hogy az esküvője volt „élete legrosszabb napja”, előtte pedig mindössze 13 alkalommal találkozott a jövendőbelijével.

„Egy hétig naponta felhívott telefonon, aztán három hétig semmi. Nagyon furcsa. Az érzés, amit akkor éreztem, amikor tudtam, hogy bármelyik percben megcsörrenhet a telefonom, erős volt és intenzív.” – fogalmazott Lady Di.

„Ha meg tudtam volna írni én magam az életem forgatókönyvét, akkor azt szerettem volna, hogy a férjem elszökjön azzal a nővel, és sose térjen vissza.” – vallotta be a megboldogult hercegnő.

Diana, Károly herceg első felesége, mindössze 36 esztendős volt, amikor 1997 augusztus 31-én, egy autós balesetben életét vesztette Párizsban. A gépkocsi, melyben a hercegnő és szeretője, Dodi al-Fayed tartózkodott, az alagút betonfalába rohant. A szerencsétlenséget egyikük sem élte túl…

betöltés...