Már csak a szegény emberek használnak iPhone telefonokat. Neked mi a véleményed erről?

Sajnálatos módon a mai világban az emberek egyre megszállottabb módon akarnak iPhone-hoz jutni, mert azt gondolják, hogy ez a legmenőbb telefon. Természetesen igen nagy tudással rendelkezik, ám elvakultságuk túl megy minden határon, ugyanis már a gyerekek is ezt követelik a szüleiktől.

Igazság szerint nincs is szükségük ilyen csúcskategóriás készülékekre, nem beszélve arról, hogy nagyobb eséllyel törik vagy hagyják el, mint idősebb társaik. A többi ember képes hónapokig koplalni, csakhogy összegyűljön a pénz erre a drága telefonra, csupán azért, hogy villogni tudjanak azzal, hogy nekik van egy ilyen termékük. De amint megszerzik ezt az elektronikai eszközt, már nem is lesz olyan fontos számukra, mint előtte.

Egyes darabokra annyira nem vigyáznak, hogy már az első héten pofára ejtik és összetörik a kijelzőt vagy a hátlapot. Ezért pedig fölösleges volt egy zsáknyi pénzt kidobni az ablakon, hiszen a megjavítása sem két forintban kerül.

Azonban nemrég napvilágra került egy tanulmány, amelyből kiderült, hogy az egyik ázsiai országban, azaz Kínában teljesen máshogy gondolkodnak az emberek, ha telefon vásárlásról van szó.

Egy bizonyos MobData nevű cég, arra szeretett volna rájönni, hogy Kínában mely okostelefon márkákat preferálják jobban egyes társadalmi csoportokban. Világossá vált, hogy a 18 és 34 év közötti hölgyek rendelkeznek túlnyomó részt iPhone-nal, akiknek körülbelül 123 ezer forintnak megfelelő összegű a havi fizetése.

Ezeket a nőket, egy úgynevezett rejtett szegények csoportjába lehet sorolni, ugyanis úgy néznek ki, mint akik jó anyagi helyzetben vannak, de valójában ez nincs így.

A 25 és 34 éves felsőfokú végzettséggel bíró házas férfiaknak, Huawei okostelefonjaik vannak. Ők 205.000-820.000 forintnak megfelelő összeget keresnek egy hónapban, ezen kívül van lakásuk és autójuk is.

A 820.000 forint feletti fizetéssel rendelkezők viszont a Xiaomi márkát is előnyben részesítik a Huawei mellett. A középréteg 120.000 és 415.000 forint között keres, ők többnyire Vivo illetve Oppo márkás készüléket birtokolnak.

A nyugati országbeli embereket nagyon meglepheti az a tény, hogy az Apple telefon a helyi piac csupán csak 9\%-át birtokolja, míg a fent megnevezett négy kínai márkás telefon 80\%-ot tudhat magáénak.

A Samsung viszont olyan rosszul teljesített, hogy még az 1\%-ot sem éri el.

betöltés...