Te is így alszol? Akkor nagy eséllyel lehet szívinfarktusod

Az alvásod többet elmond rólad, mint gondolnád!

Szívinfarktus előjele lehet

A szívinfarktus alattomos betegség, mivel nagyon sok esetben, pláne nőknél, semmiféle előjele nincs. Kialakulhat pihenés, mozgás vagy sportolás közben is, legelső jele az akár már hetekkel korábban jelentkező mellkasi fájdalom, ami mozgás hatására erősödik. Szívinfarktus alatt szorító mellkasi fájdalmat tapasztalnak a betegek, ami kisugározhat a vállba vagy a hátba, ezután légszomj, izzadás, hányás és ájulás is jelentkezhet.

Van azonban egy árulkodó jel, ami alapján megállapíthatod, hogy lehet-e esélyed szívinfarktusra.

Az alvási apnoe

Mondták már neked korábban, hogy borzasztóan horkolsz álmodban? Ha igen, akkor sajnos nagy az esélye annak, hogy szívinfarktus alakul ki nálad. Az alvási apnoénak nevezett jelenség tünetei közt a hangos horkolás, az éjszakai légszomj és az ébredés utáni szájszárazság szerepel. Ha ezek egész napos fáradtságérzettel, rossz alvásminőséggel és reggeli fejfájással párosul, mindenképp fordulj orvoshoz, mert komoly bajt jelezhet.

A nőknél nagyobb a veszély

Kutatások kiderítették, hogy a horkoló nők nagyobb veszélyben vannak szív- és agyi infarktus szempontjából, ha horkolnak, mint a férfiak. A horkolás ellen – az orvosi beavatkozás mellett – a legjobb megoldás a testsúly csökkentése, az alkohol és a nehéz ételek elhagyása, pláne lefekvés előtt, valamint az, ha nem az oldaladon fekszel.

Beautiful woman who does not sleep wakes up in bed.
betöltés...