11 éves korában súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, ezért el kellett távolítani a lábát! Te mit tettél volna?

Tessa Snyder egy 29 éves modell, aki Philadelphiában él, nemrég megosztotta fájdalmas élettapasztalatát, hogy más embereket inspiráljon vele.

Már nagyon fiatalon komoly döntést kellett hoznia, ugyanis el kellett távolítani egyik lábát, hogy megnövelje túlélési esélyeit, miután azt mondták neki, hogy rákja van. Ennek a lánynak a története ösztönözni fogja azokat az embereket, akik túlélték a rák elleni küzdelmet, vagy akiknek egy végtagját el kellett távolítani.

Amikor Tessa Snyder 11 éves volt, az orvosok csontrákot diagnosztizáltak nála. 2000 tavaszán fájdalmat érzett a lábában, ami napról napra erősödött.

Egy napon Tessa könnyek között ébredt fel, mert nem tudta behajlítani a lábát. Ez az állapot néhány percig tartott.

Végül a fájdalom olyan elviselhetetlenné vált, hogy elvitték őt egy MRI vizsgálatra ahol megállapították, hogy rákos.

A kemoterápia nem volt könnyű Tessa számára, a kezelés miatt az állapota egyre rosszabb lett. Rengetegszer érezte magát gyengének volt, hogy fel sem bírt állni. A lánynak két hónapon át kellett ezt elviselnie, amíg az orvosok fel nem ajánlották neki, hogy leamputálják a lábát.

2000. szeptember 29-én Tessa-nak eltávolították a lábát pont a daganat fölött, ennek köszönhetően nem tudott az egészséges szövetekhez eljutni.

Először nehéz volt neki protézissel közlekedni és a mindennapi feladatokat elvégezni. Gyakran volt dühös, de soha nem bánta meg, hogy ezt a döntést hozta, mert így megmenthette saját életét.

Nehézségei voltak az iskolában is, mert nem találta sehol sem a helyét. Nem voltak barátai, ami fájdalmas volt egy ilyen fiatal kislány számára.

A lány 20 évesen fogadta el és szerette meg a protézist, illetve saját magát. Természetesen vannak olyan napok, amikor nem akarja viselni.

– A protézis az én részem, ettől vagyok az aki – mondta Tessa.

A fiatal lány ma már egyenesen élvezi az életet, hiszen a sors adott neki egy hatalmas ajándékot, mégpedig azt, hogy modellé válhatott. Lábának hiánya nem akadályozta meg abban, hogy boldogan álljon a kamerák elé!

Tessa boldog feleség és családanya is egyben.

“Tetszik, hogy közel 30 évesen szebbnek és vonzóbbnak érzem magam, mint valaha” – mondta.

Az amputáció adott Tessának még egy esélyt az életre.

“Szeretnék köszönetet mondani annak a 11 éves kislánynak, aki megtette ezt a hatalmas lépést.”

“Ha legalább egy embert is segítek a történetemmel, akkor már megérte elmesélni és megosztani az emberekkel.”

betöltés...