A fülzsír színe és állaga sok mindent elárul az egészségedről! Íme a 9 jellemző!

Mint a legtöbb testnedvek esetében, a fülzsír ritkán alkalmi beszélgetés témája. De az a tény, hogy ez a ragacsos anyag tulajdonképpen nagyon fontos a testünk számára, sokat tud mondani az egészségünkről. Kezdetben egy undorító ötletnek tűnik, de a következő alkalommal, amikor megtisztítod a füleidet, alaposan meg kell vizsgálnod, mi jön ki. Sokan nem tudják, hogy a fülzsír nem csak piszkos felhalmozódás a fülünkben. Valójában testünk hozza létre annak érdekében, hogy megakadályozza a baktériumok és szennyeződések belépését a fülcsatornába. Maga a fülzsír-zsírsavak, szkvalén és alkohol keveréke.

Annak ellenére, hogy ez az anyag mennyire fontos, senki sem akarja azt látni, hogy valaki füléből csöpög. Tehát ha észreveszed, hogy túlságosan sok van a füledben, csak vegyél egy nedves ruhát és mosd ki.

Sárga, nedves és ragacsos.

Ez a leggyakoribb fülzsír. A nedves, ragacsos textúra segít megóvni a fülcsatorna kiszáradását és attól, hogy elkezdjen viszketni.

Szürke.

A szürke szín általában csak a fül természetes tisztítási folyamatának eredménye. De ha a zsír száraz, és a fül viszket, akkor az ekcéma jele lehet. Ha észreveszed ezeket a tüneteket, legjobb, ha orvoshoz fordulsz.

Halványsárga.

Ez a szín a leggyakrabban gyerekeknél jelentkezik. A gyerekek általában sokkal több fülzsírt termelnek, mint a felnőttek, de ahogy idősödnek a termelés fokozatosan csökken.

Ragadós és sötét.

Minél sötétebb a fülzsír színe, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az extra izzadság játszik szerepet az ilyen színű fülzsír termelésében. De nincs semmi gond, mert teljesen egészséges.

Sötét és vastag.

A szorongás és a stressz okozhatja, hogy több fülzsírt állít elő a szervezetünk. A túlzott izzadás a fülzsír gyarapodásához vezethet, ami ideiglenes halláskárosodást okozhat. Ha észreveszed, hogy a fülzsír sötét és vastag, ügyelj arra, hogy rendszeresen tisztítsd. Ez jó jel, ami arra utal, hogy találd meg a módját a stressz csökkentésére.

Száraz, fehér és pelyhes.

Teljesen normális és egészséges fülzsír. Azok a személyek, akik ilyen zsírt termelnek, leggyakrabban kevesebbet izzadnak.

Fekete vagy sötétbarna.

A fülzsír, ami sötétbarna vagy akár fekete is, meglehetősen ijesztőnek tűnik. De nem kell aggódni. A sötét szín csak a zsír túltermelésének eredménye lehet, például stressz helyzetben.

Nedves és folyékony.

Normális, hogy a fülzsír időről-időre kijön a fülből, ez része a természetes tisztítási folyamatnak. De amikor a zsír nagy mennyiségben jön ki a füledből, és vér van benne, ez a sérült dobhártya jele. Ebben az esetben azonnal fordulj orvoshoz.

Véres viasz.

A régebbi fülzsír néha úgy néz ki, mint a megszáradt vér. Ha észreveszed ezt, fordulj orvoshoz, ez azt jelentheti, hogy sérült a dobhártyád.

Amint láthatod, a fülzsír több színből áll, és a legtöbbjük teljesen egészséges, még akkor is, ha nem annak látod. A következő alkalommal, amikor megtisztítod a füleidet, vigyázz a piszkos pamut törlőkendőre, mert problémákat okoznak a fülben!

betöltés...