Megrázó videó került ki Gáspár Beáról

Nagyon komoly üzenete van.

Gáspár Bea büszkén vállalja származását. Ezért is vállalhatta, hogy egyetlen hang nélkül, pusztán az arcával, s papírlapokra írt üzenetet fel-felmutatva mutatja meg, mit is jelent ez neki.

“Megosztom veletek életemnek azt az igaz momentumát, ami engem 18 évesen nagyon megérintett. Hogy miért? Ezt csak az érzi, érti meg igazán, aki olyan, mint én! Aki cigány. Mert hiába van ugyanolyan tudás birtokában, mint egy nem cigánynak,őt mégsem választják.

#afélelmeklegyőzői #ismerjmegnebánts#unicefhungary

És mielőtt támadnának, ez nem fizetett hirdetés, csak a @afelelmek és az általuk képviselt dolog megérintett. Én is átéltem sok diszkriminatív dolgot, de ezt fiatalon nagyon rosszul viseltem! Örülök ennek a kampánynak @unicefhungaryKöszönöm, hogy elmondhattam!

#iamgipsy”

“Cigány vagyok. Nem gondolom, hogy a bemutatkozáshoz ezt is mondani kell! Ez nem egy betegség, amiből majd kigyógyulok. Így születtem és így is halok meg! Cigányként! Miért vagyok más? Mitől néznek máshogy rám? Ezt a kérdést gyakran tettem fel magamnak! És nem értettem! Sok rossz élményem van. Talán az egyik meghatározó az, amikor 18 éves voltam. Érettségi után az osztálytársaim mind kaptak állást! Én apukámmal mentem pár állásinterjúra, amit az osztálytársaim is ajánlottak, hogy van felvétel.

A tapasztalat lehangolóan rossz élmény! Apukám büszkén kísért mindenhová engem. Nem zavart, ami szemmel látható, hogy cigány. Igen! Barna a bőre. Mindenhol elutasítottak: Sajnos betelt! Kb. a 4-5. munkahely után összenéztünk és apu legyintett: “nem baj”! Ő egyből értette, hogy mi a szitu!” – áll egyebek között a papírokon.

betöltés...