Így élte utolsó napjait a magyar tévés legenda, Baleczky Annamária

Baleczky Annamária, az egykor körülrajongott tévés bemondónő élete már az elmúlt években is nagyon szomorúan alakult.

A legendás bemondónőt 24 évig, 1976 és 2000 között láthattuk a Magyar Televízió képernyőjén. , Baleczky Annamáriának hatalmas rajongótábora volt, férfiak tucatjai próbálták elhódítani a csinos nő kezét, aki végül háromszor ment férjhez, de mindegyik házassága válással végződött, és egyikből sem született gyermeke.

Annamária a bemondók tömeges elbocsátását követően, amely az ő pályájának is véget vetett, teljesen visszavonult. Nem vett részt rendezvényeken, és többé interjúkat sem adott.

Több betegséggel is meg kellett küzdenie, de az igazi sorscsapás akkor érte, mikor elvesztette egykori férjét is.

– Amikor elbocsátottak minket a televíziótól, Annamari viselte a legnehezebben a döntést – meséli Bay Éva, Baleczky Annamária egykori kolléganője. – Hosszú ideig betegállományban is volt, de nem tudta elkerülni az elbocsátását. Nem csak lelkileg, de anyagilag is megingatta ez a helyzet. A harmadik férje, aki orvos volt, a válásuk ellenére is támogatta őt anyagilag. Ez így is volt szegény Péter haláláig. Annamari ezután súlyos betegségeken esett át.

Miután az egykori műsorvezető már nem is tudta magát ellátni, eladta a lakását, és vásárolt magának egy apartmant egy luxusszínvonalú budai idősotthonban. Itt élt egészen a haláláig.

– Valóban magányos volt élete utolsó időszakában, de ezt ő akarta így. Bár vannak rokonai, velük is minden kapcsolatot megszakított. Mi is próbáltunk kapcsolatba kerülni vele, de ő ezt nem igazán szerette volna – meséli hajdani kolléganője.

Az idősek otthonában mindenki szerette Annamarit, aki boldog volt, ha a televíziózásról mesélhetett.

– A mi korosztályunkból mindenki tudta, hogy ki ő. Amikor lejött a társalkodó szobába, szívesen mesélt a hajdani életéről. De akkor érezte igazán jól magát, ha becsukhatta háta mögött apartmanja ajtaját. Elbeszéléseiből úgy vettük észre, hogy benne akkor szakadt meg véglegesen valami, amikor elbocsátották a televíziótól – emlékezett Annamáriára az otthon egyik lakója.

Nem bírta a népszerűséget sem

– Szerettek a nézők, ám én nem az ismertséget, mert zárkózott, háttérbe húzódó alkat vagyok. Még a tévében sem néztem magam vissza – árulta el a tévés pár éve a régi időkre emlékezve, amikor is zsákszámra kapta a leveleket a nézőktől. – Nem voltam rosszban senkivel a kollégák közül, de igazán jóban csak Takács Marikával és Tamási Eszterrel. Amíg éltek, összejártunk.

Nyugodjon békében!

betöltés...