Ezt az 5 dolgot sose tegyük, miután ettünk!

A legtöbb ember, ha alaposan jóllakik, azonnal dől fel a kanapéra, bekapcsolja a tévét, és 5 perc múlva máris szunyókál. De ez az egyik legegészségtelenebb dolog, amit ilyenkor tehetünk.

Lássunk most még 5 ilyen rossz szokást!

1. Már említettünk, hogy nem jó, ha lefekszünk evés után, mert így könnyen gyomorégési panaszok jelentkezhetnek, sőt egyes tanulmányok szerint ezzel a rák kockázata is megnő. Lefeküdni csak két órával evés után ajánlott.

2. Evés után a dohányzás sem ajánlott, mert a nikotin reakcióba lép az oxigénnel, amely az étkezés során felhasználásra kerül, így még több káros vegyi és rákkeltő anyag szívódik fel a szervezetben. Tanulmányok szerint ha evés után rágyújtunk, olyan mintha 10 szál cigarettát szívnánk el egyszerre.

3. Zuhanyozni sem szabad, miután ettünk, mert a meleg víz serkenti a vérkeringést, ami így a végtagokban is beindul, ezzel csökkentve viszont a gyomor vérellátását, ami negatív hatással van az emésztésre, így gyomorpanaszok alakulhatnak ki.

4. Étkezés után gyümölcsöt se jó enni. A gyümölcsöket üres gyomorba kell bevinni, mert speciális enzim kell ahhoz, hogy a szervezet le tudja bontani például a gyümölcsben lévő tápanyagokat, és hogy a sok vitamin, ásványi anyag, na meg fruktóz rendesen fel tudjon szívódni. Ha evés után eszünk gyümölcsöt, könnyen gyomorfájások jelentkezhetnek.

5. Ne igyunk semmi folyadékot étkezés után. A tea ivása például megakadályozza a vas és a fehérjék felszívódását. Pontosabban a vas 87 százaléka nem tud beépülni a szervezetbe, így egy idő után akár vérszegénységgel, elhízással, fogyással mellkasi fájdalmakkal, törékeny körmökkel szembesülhetünk, és az étvágyunk is elmehet.

betöltés...