Kiderült – Ő búcsúztatja majd Andy Vajnát

Nála tökéletesebbet keresve sem találhattak volna.

Saját halott

A múlt héten kiderült, az állam saját hallottjának tekinti Andy Vajnát. A filmügyi kormánybiztos temetése így Budapesten, a Fiumei úti sírkertben lesz ezen a héten. Sokáig kérdéses volt, hogy világsztárok is ellátogatnak-e majd a szertartásra, most azonban megtudtuk, ki lesz az, aki csak Andy kedvéért Magyarországra utazik majd.

Schwarzenegger

“Arnold Schwarzenegger hamarosan Budapestre utazik. Felkérték, hogy mondjon beszédet a temetésen. Ők nem csak kollégák voltak, hanem majdnem 30 évig nagyon jó barátok is, így érthető, hogy őt kérték fel” – mondta a Blikknek Vajna egyik jó barátja. A lap nem tartja kizártnak, hogy nem ő lesz az egyetlen világsztár, Antonio Banderas felbukkan majd a szertartáson. 2013-ban a színész Los Angeles-i villájában volt Andy és Tímea esküvője. De azt is kiderítették, mi lesz majd a szertartáson.

Protokoll

“A biztosság szabja meg a meghívottakat, de még az ültetést is. Hagyományosan jobb oldalon ülnek a családtagok, a bal oldalon pedig a képviselők, politikusok. Az előírás szerint a család koszorúja foglal helyet középen, tőle jobbra az államé, balra pedig a filmalapé. Általában a bizottság felkér egy rendezőt, aki mindent megszervez, többek közt azt is, hogy ki milyen sorrendben mondhat beszédet. Természetesen a rendező minden részletről egyeztet a családdal” – mondta a lapnak Görög Ibolya protokollszakértő, majd hozzátette, ha egy vagy több világsztár is részt vesz a temetésen, ők akár saját testőrrel is érkezhetnek, de állami védelmet nem kapnak .

betöltés...