4 házi módszer a fogkő ellen

betöltés...

Fogaink ragyogását és fehérségét megőrizni még rendszeres fogmosás mellett sem egyszerű, hiszen nagyon sok olyan ételt és italt nap mint nap fogyasztunk, ami foltokat hagy a fogzománcon és fogkövet okoz. A fogkő eltávolítása egyrészt esztétikai szempontból fontos, de a fogak egészségét is csak úgy őrizhetjük meg hosszútávon, ha a baktériumoknak is kiváló telephelyet adó fogkövet rendszeresen eltávolítjuk. Ha ódzkodsz az orvosi kezelésektől vagy a pénztárcádat szeretnéd kímélni, próbáld ki az alábbi módszereket a fogkő eltávolítására!

1. Szódabikarbóna

Olcsó és hatékony szer a fogkő ellen. Fehéríthetjük és tisztíthatjuk vele a fogakat. Nedvesítsd be a fogkefédet és dörzsöld át vele a fogaidat a belső oldalukon is, ahol a fogkő a legnagyobb mértékben rakódik le. Heti egy alkalommal használd!

2. Hidrogén-peroxid

Nem csak a sebeket kezelheted vele, de azért is jó, ha mindig tartasz belőle otthon, mert nagyszerűen fehéríti a fogakat. Hatékonysága miatt orvosi felhasználásra is alkalmas, de otthon is egyszerűen használhatod. Egy bögre 3%-os hidrogén-peroxidot keverj el egy bögre meleg vízben, és ezzel öblögess 1 percig. Majd hideg vízzel öblítsd ki a szád.

3. Alma

Az alma hatóanyagai fellazítják a fogkövet, így könnyebbé teszik annak eltávolítását. Nyersen rágcsáld, hogy a dörzsölő hatása még jobban érvényesülhessen.

4. Almaecet

Az almát és az almaecetet helyettesítheted egymással, ha a fogkő eltávolításáról van szó. A benne lévő savak feltörik a fogkövet, így fogkefével már könnyen ledörzsölheted a fogaidról. Mártsd bele a fogkefét almaecetbe, alaposan sikáld át vele a fogaidat és hagyd fenn 5 percig. Ezután végez öblítést.

További otthon alkalmazható módszerek a fogkő eltávolításáról, megelőzéséről ebben a cikkünkben.

betöltés...