Avicii szülei most szembesültek azzal, hogy mekkora vagyona volt a fiúknak

Valószínűleg mindenki emlékszik Tim Bergling-re vagyis, ahogy sokan ismerték Avicii-re. A fiatal fiúi munkássága során még a Tim Berg nevet is viselte, ám az nem lett annyira elterjedt, mint az Avicii. 18 évesen kezdtek el róla beszélni, amikor megcsinálta a Lazy Jones nevű Commodore 64 videojáték főcímdalának remixét. Később olyan híres előadókkal is dolgozott együtt, mint Sebastian Ingrosso, Dj Tiësto vagy John Dahlbäck.

2010-ben kezdett el turnézni, többnyire észak-amerikai és nyugat-európai állomásokon lehetett látni. Magyarországon is megfordult már, ugyanis meghívták őt a Balaton Sound fesztiválra.

Ám, ahogy teltek az évek Avicii egészségi állapota romlani kezdett, ami egyre nagyobb népszerűsége csak rontott ezen a helyzeten. Egy idő után szeszes ital problémái lettek és belső szerv gondjai is adódtak. 2014-ben ki kellett venni a vakbelét és az epehólyagját valamint hasnyálmirigy gyulladást állapítottak meg nála az orvosok. Miután nem bírta elviselni egészségügyi panaszait, egyre több koncertet mondott le, majd teljesen felhagyott a turnézással. Mindemellett depresszióval küzdött, mert a lemezlovas élet nagyon stresszes volt a számára. Igaz, hogy imádta a rajongóit és a közönséget, sőt az élete volt a zenélés, de ezt a feszített tempót már nem bírta tovább.

2018. április 20-án viszont szomorú dolog történt, ugyanis holtan találták Maszkatban. A család egy ideig nem fedte fel a nyilvánosságnak, hogy önként vetett véget saját életének, ám az idegenkezűséget kizárták. Amikor kiderült, hogy Avicii 28. életévében elhunyt, egy világ omlott össze rajongóiban és kollégáiban. Nem akarták elhinni, hogy ez a tehetséges ember örökre elhagyta a földi világot. Rengeteg zenésztársa emlékezett meg róla, mind koncerten mind pedig a közösségi oldalakon.

Nemrég azonban kiderült a család számára is, hogy a fiatal és tehetséges lemezlovas mennyi pénzt hagyott rájuk.

Amilyen népszerű volt, lehetett rá számítani, hogy elég nagy pénzeket zsebelt be a koncertek és a turnézás folyamán. Igaz szüleinek kezdetben nem volt arra sem ideje, sem idegrendszere, hogy azzal foglalkozzon, mekkora összeget hagyott hátra szeretett fiúk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🖤

Avicii (@tributetotimbergling) által megosztott bejegyzés,

Miután megtartották a tárgyalást kiderült, hogy ki a Dj örököse illetve, hogy mekkora összeg birtokosa lett. A hagyatéki tárgyaláson Avicii szülei, Anki Liden és Klas Bergling kapta azt a hatalmas vagyont, amit fiúk hátrahagyott. Ez körülbelül 7 milliárd forintnak megfelelő összeget jelent. Mivel Tim nagyon korán távozott az élők sorából ezért nem írt végrendeletet, sőt kedvese sem volt, így törvényileg a szülőkre szállt vissza a vagyon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It’s my 500th post

Avicii (@tributetotimbergling) által megosztott bejegyzés,

Bár ne így történt volna minden, mert akkor még ma is élhetne egy fiatal fiú, aki csak egyszerűen zenélni akart.

betöltés...