A japán pár 20 éven át egy szót sem szólt egymáshoz, és az ok megdöbbentő

A hosszú és sikeres házasság kulcsát újra és újra megvitatták már. Bár a legtöbb esetben a jó kommunikáció lehet az egyik közös nevező, egy japán párnak mégis sikerült 2 évtizedig úgy házasnak maradnia, hogy nem beszéltek egymással. A néma házasságuk oka pedig még meglepőbb.

Egy japán férj egészen új szintre emelte a „csenddel verést”.

A csenddel verés azt jelenti, hogy megtagadják a szóbeli kommunikációt egy olyan személlyel, aki megpróbál kommunikálni és választ kérni. Nem ritka, hogy egy vitát követően kommunikációs szünetet tartanak.

De el tudod képzelni, milyen kihívást jelent egy olyan partnerrel házasságban élni, aki következetesen visszatartja a beszélgetést? Ez volt a helyzet egy japán házaspár esetében, akik Nara régióból származnak. Otou Katayama és felesége, Yumi kapcsolata 2 évtizeden át tartó nehéz időszakon ment keresztül.

A férfi évtizedekig nem beszélt feleségével, annak ellenére, hogy egy házban éltek.

Otou Katayama kitartott a gyermekeivel és feleségével való együttélés mellett. Annak ellenére, hogy Yumi Katayama igyekezett beszélgetésbe elegyedni a házastársával, következetesen a valódi válaszok hiányával találkozott. Ehelyett a férje nem verbális jelekkel, például morgásokkal és bólogatással jelezte, hogy helyesel vagy nem helyesel.

Megdöbbentő módon a feleségnek eszébe sem jutott, hogy válást vagy különválást kérjen. A pár még egy harmadik gyermeket is vállalt, annak ellenére, hogy Otou Katayama egy szót sem szólt a feleségéhez.

Katayama hallgatásának oka még meglepőbb.

Néhány évvel később az apa és férj tisztázta, hogy milyen motivációból tette ki a feleségét 20 évig tartó hallgatásnak. Katayama úgy vélte, hogy nem kapott elég figyelmet a feleségétől. A férfi úgy érezte, hogy felesége minden gondoskodása a gyerekeikre irányul.

Eleinte csak duzzogott a helyzet miatt. Később azonban ez féltékenységbe fordult át a gyerekei és a felesége iránt, aki nagyon sokat foglalkozott az utódok nevelésével. Talán egy kicsit túlságosan is, Katayama szerint.

Egy tévéműsornak köszönhetően a férj és a feleség 20 év után végre szót váltott egymással.

A japán házaspár immár felnőtt gyermekei 20 év rádiócsend után úgy döntöttek, hogy végre tesznek valamit az otthoni helyzet ellen. Egy tévéműsorhoz fordultak, hogy segítsen nekik megoldani a szüleik közötti konfliktust. A TV Hokkaido úgy döntött, hogy segít a gyerekeknek abban, hogy végre hallhassák, ahogyan Katayama beszél a feleségével.

A gyerekek bevallották, hogy nem emlékeznek arra, hogy valaha is hallottak volna beszélgetést a szüleik között. A TV Hokkaiod megszervezett egy találkozót Otou és Yumi között egy parkban, ahol sok évvel ezelőtt először randevúztak. A házastársak tudta nélkül a gyerekeik is figyelték őket, a közönséggel együtt, meghatódva attól, ami végül a szemük előtt bontakozott ki.

Némi habozás után Otou Katayamának végül sikerült néhány szót intéznie feleségéhez, Yumihoz. A férj bocsánatkérőbbnek érezte magát és jobban megértette a helyzetet, mint valaha. Katayama elmagyarázta a feleségének, hogy tudja, hogy a hallgatása megbántotta őt, és nehéz helyzetbe hozta. De a megbánó apa háláját is kifejezte Yuminak, amiért kitartott mellette a 2 évtizedes hallgatás alatt, ami végül aznap véget ért.

betöltés...