Egy hölgyet a külseje miatt zaklattak, most ő lett az első vörös hajú, akit megkoronáztak Miss Angliának

Jessica Gagen 26 éves volt, amikor győztesként került ki, és 30 másik szépségkirálynőt megelőzve elnyerte a Miss Anglia címet. Diadala azonban túlmutat a koronán, a rugalmasság és az önállóság meggyőző történetével.

Dacolt a természetes vörös haja miatti előítéletekkel.

A természetes vörös hajáról ismert Jessica olyan nehézségekkel nézett szembe, amelyek formálták az útját. A kihívások ellenére elfogadta egyediségét, és bebizonyította, hogy „minden jó, ha jó a vége”.

A repülőmérnöki tanulmányokat folytató és modellkarriert befutó Jessica visszagondolt a középiskolai kihívásokkal teli tinédzserkori éveire, és célja, hogy újraépítse önbizalmát.

Bár az előző versenyen nem került szóba széles körben, Jessica, felismerve a vörös hajú Miss Anglia győztesek hiányát, úgy érezte, hogy fel kell hívnia a figyelmet a vörös hajúak iskolai kihívásaira.

Hamarosan megfordította a helyzetet.

Jessica elmesélte, milyen nehéz időket élt hetedik osztályban, amikor az iskolai mosdóban kellett ebédelnie. Elhatározta, hogy másokat is inspirál, és kijelentette: „Elhatároztam, hogy megmutatom a gyerekeknek, akik ugyanezzel szembesülnek, hogy ez nem fog örökké így maradni”. Modellkarrierje 18 éves korában, a szerződtetése után szárnyalni kezdett, és a nemzetközi kifutókon növelte önbizalmát.

Miss Anglia lett

Annak ellenére, hogy az előző évben csak második lett, Jessica töretlenül győzni akart. A szépségverseny 94 éves történetében az első vörös hajú Miss Angliaként történelmet írt, és 2022-ben megszerezte a hőn áhított címet.

Az első vörös hajú a történelem során

Jessica Miss Anglia részvétele a lányokat a tudomány, a technológia, a mérnöki tudományok és a matematika (STEM) területeire kívánta inspirálni. „De miután rájöttem, hogy még soha nem volt vörös hajú győztes, visszanéztem, és arra gondoltam, hogy nincs olyan sok vörös hajú a tévében” – reflektált a vörös hajúak képviseletének hiányára, hangsúlyozta a vörös hajúak ritkaságát a tévében.

A győzelem után Jessica kifejtette a fiatalabb gyerekek képviseletének jelentőségét, arra bátorítva őket, hogy a kihívásokat erősséggé változtassák. „Én is átéltem ezt, és ezt a fájdalmat arra használhatod, hogy feljebb lépj” – osztotta meg, a rugalmasságot mint szupererőt szorgalmazva.

Sokan, mint az ebben a történetben szereplő inspiráló nő, kihívásokkal teli időszakokkal szembesültek. Egykor a külseje miatti szégyenkezéssel küzdött, de végül sokak szívét meghódította figyelemre méltó erejével és rugalmasságával.

betöltés...