Miss Nepál kritikát kap a Miss Universe 2023-as versenyen való részvételért: "Nem is ismerik a történetemet"

A Miss Universe 71 éves örökségében a 2023-as év kiemelkedik az első alkalomként, amikor plus size alkatú versenyző vett részt. A 23 éves Miss Nepál történelmet írt azzal, hogy magabiztosan mutatta meg lenyűgöző testalkatát a színpadon. Miközben sokan felsorakoztak mögötte, és ünnepelték szépségét, a globális közönség egy jelentős része kritikát is megfogalmazott. A lány bátran szembeszállt ezekkel a megjegyzésekkel, megosztva nézőpontját és személyes tapasztalatait.

Magabiztossága valóban figyelemre méltó volt.

Jane Dipika Garrett örömteli meglepetését fejezte ki a 2023. novemberi versenyen elért jelentős előrelépésével kapcsolatban. Régóta arra törekedett, hogy modell legyen, de az alacsony önbecsüléssel kapcsolatos korábbi kihívásokkal szembesült. A verseny során kapott elsöprően pozitív visszajelzések megerősítő pillanattá váltak, és megerősítették újonnan szerzett önbizalmát, hogy vállalja valódi identitását.

„Alázatos szívvel jöttem… de amikor nyertem azon a színpadon, az egész közönségtől a leghangosabb tapsot kaptam” – árulta el.

Garrett megjegyezte, hogy meglepte a színpadon kapott taps mennyisége. Tisztázta, hogy nem voltak különösebb elvárásai, és kizárólag azért vett részt a versenyen, hogy képviselje hazáját és a nőket világszerte. „Olyan volt ez, mint egy áttörő pillanat számomra és a társadalom számára, hogy valami mást és valódi méretű szépséget látnak” – osztotta meg.

A vélemények megoszlottak.

Miközben világszerte csodálatot váltott ki lenyűgöző megjelenése miatt, a 23 éves lány elárulta, hogy jelentős kritikákkal találkozott. Elismerte, hogy néhány beérkező üzenet messze nem volt pozitív. Jane elárulta: „Olyan dolgokat látok, hogy ‘Ó, ő egy bálna’, vagy ‘Miért nem jársz edzőterembe?’. És ehhez hasonló dolgokat”. Majd így folytatta: „Olyan, mintha nem is ismernék a történetemet. Azt sem tudják, min megyek keresztül.”

A kihívások ellenére követi az álmait.

A szépségversenyző kifejtette, hogy egy policisztás petefészek szindróma (PCOS) nevű betegséggel küzd. Ez az egészségügyi állapot azzal jár, hogy a petefészkek a nőknél a szokásosnál nagyobb mennyiségű androgént termelnek. A PCOS különböző hatásokhoz vezethet, például súlygyarapodáshoz, szabálytalan menstruációs ciklushoz, pattanásokhoz és fokozott szőrnövekedéshez. „A másik dolog a hangulatingadozás, a sok fáradtság. Szóval minden nap nagyon nehéz, mert folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat” – magyarázta Jane.

Megemlítette, hogy állapota jelentős súlygyarapodást okozott az utóbbi időben, ami kihatott a mentális jólétére és az önbecsülésére. Ennek ellenére Garrett útnak indult, hogy pozitív gondolkodásmódot alakítson ki és vállalja identitását. Magabiztos színpadi jelenlétét látva egyértelműen látszik, hogy győzedelmeskedett az önelfogadás ezen útján.

Miss Nepál lenyűgözően néz ki, és figyelemre méltó lépés, hogy a Miss Universe verseny felkarolja és tiszteli a női test szépségét és sokszínűségét, elismerve a különböző formákat és méreteket.

betöltés...