Felismered? Így néz ki ma a piros kabátos kislány a Schindler listájából

Csak hároméves volt, amikor megismerte őt a világ, de azóta sem felejtették el az ikonikus jelenetet.

A kislány pirosban

Idén volt 25 éve, hogy bemutatták Steven Spielberg egyik legfontosabb filmjét, a Schindler listáját. A film Oskar Schindler német üzletember történetét mutatja be, aki több mint ezer lengyel zsidó életét mentette meg a második világháború során a holokauszt alatt. A fekete-fehér alkotás egyik emlékezetes jelentében feltűnik egy óvodáskorú, piros kabátos kislány, aki a krakkói gettó brutális felszámolása közepette egyedül tipeg a tömegben. A kicsi, de nagy jelentőséggel bíró szereplőt egy lengyel színésznő, Oliwia Dabrowska alakította, aki ma már 29 éves felnőtt nővé érett.

Szívfacsaró jelenet

A film egyik leghatásosabb jelenetében a fekete-fehér képeken feltűnik a semmiből egy piros kabátos kislány, aki az embertelen mészárlás közben az áldozatok között sétál, majd később ő maga is a tragikus események áldozatává válik.

Oliwia Dabrowska jelenleg 29 éves, a forgatások helyszínén, szülővárosában, Krakkóban él, és néha feltűnik lengyel filmekben és sorozatokban. A színészet mellett diplomát szerzett könyvtártudomány szakon.

Így néz ki ma az egykori gyerekszínész!

A fotó kedvéért piros kabátban jelent meg a hamarosan 30. születésnapját ünneplő színésznő

A film helyszínén él a mai napig, a lengyelországi Krakkóban

Csak ritkán nyilatkozik, de akkor is kerüli a Schindler listájával kapcsolatos kérdéseket. Egyszer annyit elárult, hogy traumatizálta a forgatás, ezért nem szívesen emlékszik vissza rá.

A színészet hobbi maradt, az egyetemen könyvtárszakon tanult tovább

Alig lehet felismerni az egykori piros kabátos kislányt

Ilyen volt, ilyen lett – Felnőtt nővé érett az egykori gyerekszínész

betöltés...