15 dolog, amit eddig nem tudtál a Reszkessetek, betörők!-ről

A legnagyobb rajongók sem…

Figyelem, innentől te is másképp gondolsz majd a kultikus filmre!

A modern Karácsonynak ma már nem csak a töltött káposzta, a bejgli, a karácsonyfa és ajándékozás a szerves része, – egy valamirevaló ünnepen minimum egyszer mindenki megnézi a Reszkessetek, betőrök! című kultikus vígjátékot.

Huszonnyolc év telt el azóta, hogy a legendás film elkészült, és azóta sincs esztendő, hogy ne kerülne képernyőre világszerte Karácsony környékén.

Vannak azonban olyan dolgok, amiket a legnagyobb rajongók sem tudnak a filmről!

1. Kevin McCallister szerepét Macaulay Culkinnak írták. Ennek ellenére a rendező mégis tartott meghallgatást, hogy biztos legyen a dolgában.

2. Macaulay öccse, Kieran is játszik a filmben. Ő alakítja az ágybavizelős Fullert.

3. Buzz barátnőjét valójában egy fiú játszotta. A rendező fia bújt női ruhába, őt fotózták le.

4. A film készítése során nem használtak műhavat, valóban havazott.

5. A jelenet, amikor Harry megharapja Kevin ujját, valódi volt. Joe annyira megharapta Macaulay-t, hogy a színésznek kiserkent a vére.

6. Azt a jelenetet, amikor Kevin a betörők által elárasztott pincében gázol, egy uszodában forgatták.

7. A tarantula is igazi volt Marv arcán. Annál a résznél, amikor üvölteni kezd már műpókot használtak, hogy ne ijesszék meg az állatot.

8. A szegbe lépés már nem, a jelenetben Daniel Stern gumilábat visel.

9. A polka királyát alakító John Candy jelenete, amikor arról mesél, hogy a gyerekét a ravatolózóban felejtették, improvizáció volt.

10. A Szennyes lelkű angyalok című film nem létezik, a Reszkessetek betörők!-höz forgatták.

11. Az orvosszakértők szerint Harry és Marv nem élték volna túl azokat a sérüléseket, melyeket a filmben elszenvedtek.

12. A McCallister-ház nem csupán díszlet. Illinois államban, Chicagóban található a Lincoln Avenue 671 szám alatt. A család a forgatás ideje alatt is ott lakhatott, mert a háznak volt egy, a filmesek által nem használt része. Az épület ma már turistalátványosság.

13. A fára épített kunyhót, ahová Kevin a betörők elől menekül valójában a film kedvéért építették, a forgatások után pedig lebontották.

14. A film Guiness-rekordot állított fel. Már a bemutatót követő első héten több, mint 17 millió dollár bevételt hozott, majd az első helyen tündökölt az azt követő 12 héten át.

15. A Reszkessetek, betörők! azon filmek közzé tartozik, melyeket a leghosszabb ideig vetítettek a mozik. Az Egyesült Államokban 1990 novemberében debütált, de még 1991 júniusában is jegyet válthattak rá a rajongók.

betöltés...