A Kígyótartó – Minden, amit a 13. csillagjegyről tudni érdemes

Pár hete felrobbantotta az internetet az a hír, miszerint az összes horoszkóp rossz, hiszen létezik egy tizenharmadik csillagjegy is, ami nem más, mint az úgynevezett Kígyótartó. De mit is kell erről tudni? Tényleg hatással lehet a jelenlegi horoszkópodra? És milyen valójában e jegy szülötte?

Nem új csillagjegy

Mikor a NASA 2011-ben először említést tett a tizenharmadik csillagjegyről, hirtelen mindenki azt hitte, hogy egy új, mindent megváltoztató felfedezésről van szó, egy olyan új információról, amitől az internet szinte felrobbant.

Azonban a Kígyótartó létezése nem csak öt évre vezethető vissza, hanem szinte időszámításunk kezdetéig, ugyanis a babiloniak már ekkor is tudtak a jegy létezéséről, csupán egy egyszerű ok miatt merült feledésbe: a babiloniak már kétezer évvel ezelőtt is a tizenkét hónapos kalendárium „rendszert” használták, amit egyszerűen csak nem szerettek volna átvariálni.

Vicces, nemde?

Ilyen a jegy szülötte

A Kígyótartó jegy szülötteinek is épp úgy megvannak a jellemvonásai, mint a másik tizenkettőnek. De milyen is az az ember, aki november 29. és december 17. között született?

A csillagképben a kígyó feje a tudás felé fordul (Északi Korona), farka pedig a kézben tartott szexuális, teremtő, nemző erőt jelképezi. A Kígyótartók hatalma tehát összetett: mérhetetlen tudást birtokolnak, miközben ösztönerejüket is irányítják. Kiemelkedő a kommunikációs készségük is, és magasfokú spirituális fogékonysággal bírnak. Ők azok, akik szinte „belelátnak” a másik ember lelkébe – ezért is gyógyítanak könnyedén.

A dátumok összefolynak a Skorpió és a Nyilas jegy dátumaival is, ezért könnyen lehet, hogy a jelenlegi csillagjegyed jellemzői mellett ezekben is magadra ismertél.

Nincs ellentéte

Minden jegynek megvan az ellentéte is, akivel egyáltalán nem jön ki, egyszerűen olyanok, mint a tűz és víz. Például ha Bak vagy, akkor a Nyilasokkal biztosan nehezen jössz ki, és így tovább.

A Kígyótartó azonban ebben is egyedi eset, ugyanis nincs ellenpólusa, ráadásul nem tartozik egyik elemhez sem (föld, víz, levegő, tűz).

Titokzatosnak viszont elég titokzatos. 🙂

A Kígyótartó és a stílusérzék

E jegy szülötte nem csak csodás személyiség, de az öltözködésben is nagyon jó az ízlése.

Habár nem túl visszafogott, mégis megnyerő, ugyanis előnyben részesíti a színpompás outfiteket és az egyedi összeállításokat.

Te is magadra ismertél?

Az egyetlen csillagkép, ami valós személyt jelöl

Imhotep, az egyiptomi főpap neve bizonyára a te memóriádba is bevésődött, hála Hollywood-nak.

De itt egy újabb dolog, ami miatt emlékezhetsz rá: ez a csillagjegy ugyanis őt jelöli.

Imhotepről a mai napig úgy emlékeznek, hogy egy nagyszerű és bölcs ember volt, aki a gyógyítás művészetét adta át az emberiségnek, és ezért emelkedhetett később az istenek közé.

A Kígyótartó is ezt szimbolizálja, mert ez egy „beavató” csillagkép, ami az Istenek Útjára vezet fel.

Nem ez az egyetlen elfelejtett csillagkép

Eddig csak a tizenharmadik csillagkép kapott igazán nagy figyelmet, azonban nem árt tudni a tizennegyedik létezéséről sem. Az Orion, magyar nevén Nimród, szintén egy magas szintű „beavató” csillagkép, ami az égen a fény győzelmét szimbolizálja.

A teljes igazság tehát az, hogy az égbolton valójában 7-7 csillagkép helyezkedik el.

Végül pedig, bármelyik jegy szülöttei is vagyunk, számos dolog játszik közre születésünk pillanatában abban, hogy milyen emberek is leszünk. Ennek pedig csak egy része mindaz, amit úgy hívunk, hogy csillagjegy.

betöltés...