A bőrrák 7 tünete, amelyet nem feltétlenül a bőrfelületen kell keresni!

A legtöbb esetben, ha a bőrön rákos daganat alakul ki, akkor az láthatóvá válik, vagy anyajegy, vagy egy vöröses heg révén. De azért nem árt tudni, hogy vannak kivételek, hiszen olyan bőrrák is van, amelyet szabad szemmel nem lehet észrevenni.

Most lássunk 7 tünetet, amelyek ezen láthatatlan betegségekre utalhatnak.

1. Idegdúcok

Ugyan nem látod, de kitapinthatod. Ez az idegdúc csomó leginkább a hónaljak mentén és a nyakon szokott megjelenni. Ezek a csomók a nyirokrendszer daganatos megbetegedésére utalhatnak, de egyes esetekben akár bőrrák is kialakulhat belőlük.

2. Szokatlan fájdalmak

A bőrrák egyik legveszélyesebb fajtája, a melanóma nem csak a bőrsejtekben, hanem a májon is kialakulhat, ezért fura, szokatlan hasi fájdalmak jelentkezhetnek emiatt.

3. Nehézkes lélegzetvétel

A melanóma a tüdőkben is kialakulhat, így a beteg nehezen tud majd levegőhöz jutni, rosszabb esetben akár képtelenné válik a légzésre is.

4. Ízületi gyulladások

A melanóma hatására ízületi bántalmak, gyulladások is jelentkezhetnek, ezért ha ilyesmiket észlelsz magadon, fordulj orvoshoz.

5. Látásproblémák

A szemen is kialakulhat a bőrrák fajtája, ami pigment-elszíneződést okozhat, ez pedig látásromláshoz vezethet.

6. Hasi görcsök

Az emésztőrendszerben is felbukkanhat a melanóma, és görcsöket, gyomorfájásokat idézhet elő, de nem ritka a gyakori hasmenés, székrekedés sem, ha ilyent tapasztalsz mihamarabb menj el egy kivizsgálásra.

7. Fejfájás

Ritkán, de az agyban és koponyán is kialakulhat a melanóma, ami fájdalmas tüneteket okozhat a fejben. Orvoshoz fordulni ez esetben is kötelező.

betöltés...