Az anya úgy döntött, hogy mégis világra hozza az agy nélkül fejlődő kisbabáját, hogy másokon segíthessen!

Várandóság ideje alatt minden leendő kismama rémálma azt hallani, hogy a kisbabája beteg, arról a szívszaggató esettről nem is beszélve, amikor az orvosok közlik az édesanyával, hogy a kisbabája esélyei a túlélésre szinte a nullával egyenlőek.

Krysta Davis nagyon izgatott volt várandósága miatt és már alig várta, hogy kezében tarthassa gyermekét, ám ez a vágyálom nagyon hamar összetört, amikor a vizsgálatok kimutatták, hogy kisbabája agy nélkül fog születni. Az agy nélkül születő kisbabák szinte életképtelenek, hiszen semmit sem fognak fel a külvilágból, az esetek többségében az így született kisbabák rögtön meg is halnak.

Ám a pár mégis úgy döntött, hogy nem szakítják meg a terhességet, nem vetetik el a magzatot, hanem az édesanya világra hozza, hogy a kicsi elhunyta után szerveit más beteg kisbabáknak ajánlják fel.

Krysta egy kislánynak adott életet, ám óriási traumán ment keresztül. Elmondása szerint csak az tartotta benne a lelket, hogy így más bajban lévő családokon segíthetnek, és kislányuk megfogantatása így nem volt hiábavaló.

„Tudtam, hogy a terhességet boldogan kell megéljem már csak a kicsi egészségéért is, tudtam, hogy nagyon rövid ideig lehetünk csak együtt, ezért próbáltam minden pillanatot megélni. Eszméletlen érzés volt érezni, hogy ott rugdalózik a hasamban, nagyon mozgékony kisbaba volt.” – mondta az anyuka.

„Kilenc hónapot töltöttünk együtt, de semmi sem volt ahhoz fogható, mikor a kezemben tarthattam. Én szinte semmi rosszat sem láttam, csak mérhetetlen szeretetet éreztem iránta. Nagyon nehéz volt tudni, hogy nincs sok ideje hátra.” – mondta Krysta.

„A halála után az osztály orvosai azt mondták, hogy 102 éve nem találkoztak olyan családdal, mint mi. Jó érzés volt tudni, hogy a kislányunk miatt két másik gyerek egészségesen térhetett haza a kórházból. Akárhányszor visszaemlékszem rá mindig elfog a sírás és a szeretet. A szervei felajánlásával adhattunk másoknak egy második esélyt.” – mondta a bátor nő.

https://youtu.be/-t9sRGVJiz4

A család önzetlen segítsége révén reményt adhattak más családoknak, így kislányuk emléke mindig is élni fog az emberek szívében. Hihetetlen, hogy egy ilyen kis törékeny lélek mennyi jót nyújtott a világnak, és az is biztos, hogy szülei is kitűnően vizsgáztak az élet iskolájában.

betöltés...