22 szuper otthoni ötlet, amivel egész nyáron lekötheted a kicsiket

Kevés olyan szerencsés család van, akik az egész nyári szünetet nyaralással tölthetik el. A többség lemegy egy hétre a Balatonra, esetleg külföldre, a többi időt pedig otthon tölti. A gyerekek 1-2 hétig örömmámorban úsznak attól, hogy nem kell oviba/suliba járni, de ahogy elmúlik az újdonság varázsa, kezdetét veszi az unatkozás. Ha egyéb elfoglaltságaid miatt éppen nem tudod kivinni a szabadba a gyerekeket, ezekkel a szuper ötletes játékokkal otthon is bármikor le tudod majd kötni őket.

1. A legkisebbeket tényleg bármivel le lehet kötni. Elég hozzá néhány wc-papír guruga, egy edény, és kicsi, puha golyók (vagy bármi más, amit otthon találsz – műanyag kupakok,  pingpong-labda, stb…). Vajon mennyi fog az edénybe érkezni? Érdekes játék lesz ez a legkisebbek számára.

2. Egyszerű, kreativitást fejlesztő játék válhat egy tésztaszűrőből is, néhány puha bevonatú drótot hozzáadva.

3. Szívószál, popcorn, két erős tüdő – és már indulhat is a verseny. Ki tudja hamarabb a célba juttatni a sajátját?

4. Ha feláldozol néhány új, konyhai szivacsot, szuper játékot készíthetsz belőle gyermekednek.

5. Önts egy tálcába cukrot vagy sót. Bármit rajzolhat bele a gyerek, majd egy mozdulattal el is tüntetheti.

6. Bármilyen hálós anyag, és színes fonalak segítségével érdekes minták készülhetnek. Kié lesz a legszebb?

7. A szigetelőszalagot rendkívül sok módon felhasználhatod, például készíthetsz belőle autópályát.

8. Vagy ugróiskolát.

9. Az ajtókeretek közé ragasztva pedig máris kész a szabadon alakítható céltábla. A feladat: összegyűrt újágpapír-gombócokkal beletalálni a lyukakba.

10. Hasonló játék a szabadban:

11. Lufik és papírtányérok segítségével játszhattok lufi-ping-pongot. Ez még a szülők számára is szórakoztató játék lehet 🙂

12. Kötelek, madzagok segítségével igazi akadálypályává alakíthatod a lakást. Ezzel biztosan sokáig ellesznek majd!

13. Készíts csúszdát régi polifoamokból, melyeken a golyók, kisautók versenyezhetnek. Nem kell drága, bonyolult autópályákra költeni a pénzt, egy kis kreativitással te is készíthetsz a gyerekeknek saját pályákat.

14. Bátrabbak igazi csúszdát is készíthetnek a gyerekek számára. Erős kartondobozok szükségesek hozzá, és nagyon fontos a megfelelő rögzítés! Van egy olyan érzésünk, hogy ez a játék lesz a kedvencük.

15. Radírokból és egy golyóból pillanatok alatt kész is van a saját, mini bowling-pálya.

16. Hozzávalók: vékony madzag, szívószál, ragasztószalag és lufik. Fújjátok fel a lufikat, de ne kössétek össze, majd egyszerre engedje el mindenki a sajátját. Ez a játék minden korosztálynak tetszeni fog!

17. Ki mondta, hogy csak a szabadban lehet sátorozni? Felállíthatjátok a sátrat a lakásban is. A gyermeki fantázia segítségével izgalmas, “táborozós” játékokat találhattok így ki. Ez lesz a gyerek saját, kicsi kuckója.

18. A légpárnás fóliát mindenki imádja. De ha már ráuntatok a pukkasztgatásra, akkor készíthettek belőle cipőt is, amiben kedvére totyoghatnak a festékben a kisebbek. Tetszeni fog nekik a pöttyös talpnyom, amit a papírlapon hagynak maguk után.

19. Ha babaruhákat is felhasználtok a krétarajzokhoz, ötletes alakokat készíthetnek belőlük a gyerekek. Így egy fokkal érdekesebb lesz az egész, mintha csak úgy rajzolgatnának.

20. Polifoam és székek segítségével a kertben is készülhet akadálypálya. A mozgás nagyszerűen leköti majd gyermeked energiáit.

21. Aszfaltkréta és vizes szivacs segítségével kiderül majd, hogy ki tud a legjobban célozni. Jó játék lehet ebből is.

22. Régi, kinőtt pólókat kifesthettek filctollak, zsírkréták segítségével. Élvezni fogják a feladatot!

amivel ember otthoni szuper
betöltés...