37 éves és 38 gyerek édesanyja! Egy 12 éves lánygyermek története, akit rákényszerítettek a házasságkötésre!

Mariam Nabatanzi az ugandai Kabimbiri faluban lakik, amely megközelítőleg 50 km-re észak-keletre fekszik az ország fővárosától, Kampalától. Az afrikai asszony 37 éves, és 38 gyereket hozott világra, az elsőt 13 éves korában, miután 12 évesen férjhez adták.

Mariámnak összesen 6 darab ikergyereke született, ez 12 gyereket tesz ki, van 4 darab hármas ikre, ez is 12 gyereket eredményezett, és 3 darab négyes ikre, emellett szült még két gyereket, tehát összesen 36 gyerek ikerként látta meg a napvilágot. Összesen 10 lánya van, a többi fiú, a legnagyobb 23 éves, a legkisebb még csak 4 hónapos – közölte a Daily Monitor.

Mariam gyerekkorában számtalan traumát élt át, három fivérét mostohaanyja ölte meg, miután egy üveget apró szilánkokra tört, majd azt belekeverte a gyerekek ételébe. Szerencsére Mariam ekkor nem volt otthon, így nem evett a végzetes ételből.

12 évesen házasságkötésre kényszerítették

Mariam szomorúan idézi fel, hogy 1993-ban egy 40 éves férfihoz adták feleségül. Még csak 12 éves volt.

“Nem tudtam, hogy az a férfi miért akar elvenni. Egy nap eljött hozzánk, és mondott valamit apámnak. Egy napon apám megfogta a kezemet, azt gondoltam, hogy az egyik nagynénimhez visz, de nem oda mentünk, hanem ahhoz a férfihoz. És apám odaadott annak a férfinak, így kezdődött az én felnőtt életem” – mesélte a nő.

A férfi poligámiában élt, több gyereke volt több nőtől. Ezekre a gyerekekre is Mariamnak kellett vigyáznia, mert az édesanyjuk elhagyta őket. A férfi rendszeresen megverte, megerőszakolta Mariamot, aki tehetetlen volt az őt ért agresszióval szemben.

Azért küzd, hogy felnevelhesse a gyerekeit

Mariam most sincs könnyű helyzetben, egyedül neveli gyerekeit, a férje anyagilag nem támogatja a családot. Naponta 10 kiló kukoricakását főz, 4 kiló cukrot vásárol, 15 hordó vízre van szüksége. Gyógynövények eladásából igyekszik előteremteni a szükséges dolgokat.

“A jóisten kegyes volt hozzám, mert minden napra adott ennivalót. Nekem a gyerekeim a legfontosabbak, mindent megteszek azért, hogy iskolába járjanak. Jól tanulnak, orvosok, tanárok, ügyvédek akarnak lenni, és én támogatni szeretném őket, hogy az álmaikat valóra váltsák.” – mondja.

Az egyik gyerek már rendelkezik egészségügyi asszisztensi diplomával, egy másik gyerek pedig építkezésben szeretne elhelyezkedni, de egyelőre nem kapott munkát. Most a hatóságok azon dolgoznak, hogy pénztámogatás révén segítsék a nagycsaládosok gyerekeinek képzését, munkába segítését.

betöltés...