Az állatkert személyzete nem hajlandó megmenteni a fuldokló csimpánzt - majd a teherautó sofőr betör a ketrecébe

A Michigan állambeli Detroitban található Detroiti Állatkertben van egy csimpánzrészleg, amely nagy látványossággá vált, és mindig sok embert vonz.

Egy nap, miközben a tömeg összegyűlt, hogy megnézze a csimpánzok játékát, senki sem számított arra, ami nem sokkal később történni fog.

Két hím csimpánz kergette egymást; az egyik agresszívabbnak bizonyult, és a másik csimpánzt a vízbe lökte.

Mivel a csimpánz fuldokolt, a közönség a személyzetet hívta segítségül. A szakemberek tudják, milyen veszélyes lehet bemenni a ketrecükbe, de aztán egy látogató úgy döntött, hogy megkockáztatja, és beugrik.

———————

A Harambee Nagymajmok egy négyhektáros élőhely, amely 11 csimpánznak ad otthont. A majmok napjaikat azzal töltik, amit természetes afrikai környezetükben is tennének – írja az állatkert honlapja.

Az évek során az állatkert látogatóinak egyik népszerű látványossága volt. Ezen a napon a tömeg nem csalódott, az emberek összegyűltek, hogy megnézzék a csimpánzok játékát.

Egészen addig, amíg egy ponton Jo-Jo bele nem esett a vízbe.

A csimpánzok nem szeretnek úszni, mert alacsony testzsírjuk miatt elsüllyednek. Nehezen tudják a fejüket a víz fölött tartani.

Az eset 1990-ben történt, de a videó még mindig népszerű azok körében, akik még sosem hallottak róla.

Miközben Jo-Jót magával ragadta az áramlat, a látogatók segítséget kértek az állatkert személyzetétől, remélve, hogy azonnal tesznek valamit a megsegítésére.

Ehelyett a 33 éves Rick Swope teherautósofőr volt az, aki elsőként cselekedett.

„Nagyon reméltem, hogy valaki más is megteszi. De amikor láttam, hogy senki sem mozdult, rájöttem, hogy ha nem teszem meg, amint hazaérek, megbánom” – mondta Rick a Chicago Tribune-nak.

Így ugrott a háromgyermekes apuka a vízbe, hogy megmentse Jo-Jót.

A csimpánzok hétszer erősebbek, mint egy felnőtt ember, Ricknek mégis sikerült megragadnia az állatot, és kihúzni a vízből.

„Már majdnem halott volt, de látszott rajta, hogy még él” – mondta Rick. „Rám nézett. Azt hiszem, tudta, hogy mi történik.”

„Nem volt probléma.”

Miközben azon töprengett, hogyan győződjön meg róla, hogy a csimpánz rendben van-e, látott egy másikat, amelyik feléje sétált, és a fogait mutogatta. Úgy döntött, hogy azonnal kiszáll.

Sikerült kijutnia, mielőtt a második csimpánz elérte volna.

„Nem volt probléma” – mondta Rick a Chicago Tribune-nak. „Nem volt semmi nehéz. Nem kellett hozzá különleges ember, hála istennek sikerült megoldanom a helyzetet”.

Nézd meg ezt a hőst akció közben az alábbi videóban:

Oszd meg, ha te is úgy gondolod, hogy ő egy igazi hős. 

betöltés...