A vőlegény könnyek között nézi, ahogy a lebénult menyasszonya feláll és végigsétál a folyosón.

Jaquie Goncher egy egészséges, sportos fiatal lányként nőtt fel, mint bármelyik másik. Aztán 2008-ban, egy napon, amikor 17 éves volt, Jaqui belevetette magát a barátja medencéjébe, és eltörte a nyakát. Jaqui azonnal lebénult nyaktól lefelé. Az orvosok azt mondták, soha többé nem fog járni.

Ugorjunk 8 évet előre 2016-ba, és Jaqui egy gyönyörű 25 éves nő, aki készen áll arra, hogy hozzámenjen élete szerelméhez, Andyhez. De Jaqui és Andy nagy meglepetést tartogat az esküvői vendégeik számára. Jaqui titokban keményen dolgozott – órákat töltött az edzőteremben és a fizikoterápián -, hogy erőt gyűjtsön ahhoz, hogy felálljon a kerekesszékéből és végigsétáljon az oltárhoz.

Jaqui évekkel korábban dacolt az orvosok várakozásaival. Mindössze 6 hónappal a nyaktörése után Jaqui csodával határos módon képes volt felállni. A gerincvelő sérülése azonban súlyos volt, és a következő években többnyire a kerekesszékben maradt, és egyszerre legfeljebb 30 percig állt. De Jaqui elhatározta, hogy az esküvője napján fel fog állni… és állva is marad. Ezt a célt tűzte ki maga elé, és az esküvője előtti évben heti 6 napon át 2-3 órát töltött az edzőteremben.

Csak néhány kiválasztott, köztük a vőlegénye, tudott Jaqui céljáról. A többi vendég teljesen megdöbbent, amikor Jaqui felállt a székéből, végigsétált az oltárhoz, és az egész ceremónia alatt állva maradt… A fogadáson még táncolt is!

Nemcsak házaspárként volt az első táncuk, hanem az első táncuk egyáltalán.

Alec, a Love Stories By Halie és Alec fotósa ezt mondta a párról:

Jaquie és Andy szó szerint egy álompár. Mindketten rendkívül intelligens, tehetséges, kreatív és szerető emberek, akik miatt megéri a munkánkat végezni, arról nem is beszélve, hogy nagyon mély kötelék és szeretetteljes kapcsolat van közöttük, ami megkönnyíti az egymás iránt érzett érzelmeik megörökítését. Az, ahogyan önzetlenül szolgálják és szeretik egymást, a mai napig kihívás számomra, és olyan szerencsés ember vagyok, hogy a barátaimnak nevezhetem őket.

Jaqui a Huffington Postnak elmondta, hogy „nem akarta elpazarolni a csodát, amit Isten adott neki” azzal, hogy „csak elfogadja a kerekesszék kényelmét”. Azt mondta: „Azt akartam, hogy az esküvői fotóink szimbolikusan mutassák meg azt a hosszú utat, amin keresztülmentem”.

A férjéről ezt mondta: „Hitt bennem és a céljaimban, de mindvégig tudtam, hogy bármi is lesz a vége, ő mindig mellettem lesz. A kezdetektől fogva azért szeretett, aki vagyok. Ennél többet nem is kívánhattam volna”.”

Gratulálunk ennek a gyönyörű, erős párnak.

Oszd meg Jaqui és Andy történetét még ma.

betöltés...