A szülők elrejtették a baba arcát, hogy megvédjék őt a bámulástól — most, 2 évesen, "gyönyörűen" néz ki a műtét után

Egy kislány egy furcsa anyajeggyel született, amely csak minden 20 000. csecsemőből egyet érint. Édesanyja aggódott, hogy valamit rosszul csinált, és fogalma sem volt arról, hogy az anyajegy mit jelent a lánya számára. Amit tudott, az az volt, hogy el akarta távolíttatni.

Celine Casey, Vienna Brookshaw édesanyja megosztotta a kislány hihetetlen történetét. Casey és Brookshhaw, akik az Egyesült Királyságban élnek, 2021 áprilisában kezdték el az útjukat, amikor Brookshaw megszületett.

Amikor az orvosok Casey mellkasára helyezték Brookshaw-t, Casey azonnal aggódott, hogy valamit rosszul csinált a terhessége alatt, aminek következtében kislányán egy kifejezett anyajegy alakult ki a szemöldöke között.

Bár az anyajegy nem jelentett semmit Brookshaw fizikai egészségére nézve, Casey tudta, hogy ez a mentális egészségére is hatással lehet, amikor idősebb lesz, és más gyerekekkel találkozik, akik kíváncsiak lesznek az állapotára.

Mivel született Vienna Brookshaw?

Brookshaw egyike volt annak a csecsemőnek, akik veleszületett melanocitikus naevusszal (CMN) születtek. Az állapot azt jelenti, hogy Brookshaw jóindulatú pigmentsejtek egy csomójával született a szemöldöke között, amelyek növekedése során nőttek volna.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vienna Rose brookshaw (@viennarosebrookshaw) által megosztott bejegyzés

Az állapot ritka, és nem lehetett megmondani, hogy Brookshaw anyajegye mennyit nőne, ahogy idősebb lesz. Az édesanyja azonban tudta, hogy nem akarja, hogy a lánya ezzel szembesüljön.

Casey arra kérte az orvosokat, hogy minél hamarabb távolítsák el az anyajegyet, hogy ne úgy nőjön fel, mintha más lenne, hanem úgy, mint a társai. Casey amiatt is aggódott, hogy ha nem távolítja el az anyajegyet, a lánya neheztelni fog rá és a párjára. Casey megosztotta:

„Imádjuk látni, ahogy növekszik az útján, és alig várjuk a napot, amikor felnő, és már tud beszélni a saját nevében, hogy meghallgathassuk a véleményét, mi pedig bármi is történjen, szeretni fogjuk őt, még akkor is, ha megtartjuk az anyajegyet”.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vienna Rose brookshaw (@viennarosebrookshaw) által megosztott bejegyzés

Bár Casey csak a legjobb szándékkal akarta eltávolítani az anyajegyet, nem volt könnyű dolga. Még egy crowdfunding-oldalt is indítania kellett, hogy ki tudja fizetni a lánya műtétjét, miután az NHS elutasította.

Hogyan fizette ki Casey a műtétet?

Amikor Brookshaw még csak csecsemő volt, Casey és a párja észrevette, hogy az emberek már bámulják és másképp bánnak vele, mint a többi csecsemővel, ezért elrejtették az arcát, és tudták, hogy minél hamarabb el kell távolítaniuk az anyajegyet.

Azonban elutasították őket, amikor a szülők segítséget kértek az NHS-től. Az NHS állítólag nem fizet semmilyen olyan műtétet, amely nem elengedhetetlen a fizikai egészség szempontjából. Brookshaw műtétje kozmetikai és nem létfontosságúnak minősülhetett.

Miután megtudták, hogy nem kapnak segítséget az NHS-től, Casey és párja létrehozott egy GoFundMe oldalt, hogy összegyűjtsék a lányuk műtétjéhez szükséges pénzt. Elmagyarázták a lány helyzetét, és kitűztek egy adományozási célt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vienna Rose brookshaw (@viennarosebrookshaw) által megosztott bejegyzés

A szülők 24 óra alatt 52 000 dollárt gyűjtöttek össze. A házaspárt azonban újabb csapás érte, amikor megtudták, hogy a COVID-19 járvány óta a kórházi költségek az egekbe szöktek, és további 27 000 dollárra van szükségük.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vienna Rose brookshaw (@viennarosebrookshaw) által megosztott bejegyzés

Ismét a GoFundMe-t használták, és összegyűjtötték az összes pénzt, amire Brookshaw anyajegy-eltávolító műtétjéhez szükségük volt. Casey megosztotta:

„Mindenkinek vannak olyan dolgok a testén, amelyek miatt bizonytalan, és az orvos azt mondta, hogy tiszteletben tartja ezt, de Brookshaw esetében ez most nem befolyásolja a mentális egészségét. De mi nem így láttuk, háromévesen kezd majd közösségbe járni, és a kisebb gyerekek olyan okosak, hogy rámutatnak az ilyen dolgokra”.”

Brookshaw most kétéves, és az orvosok teljesen eltávolították az anyajegyét, így csak egy apró heg maradt a szemöldöke között. Casey gyakran oszt meg friss híreket a kis Shaw hegéről és gyógyulási folyamatáról a közösségi médiában, és a követői azt mondják Caseynek, hogy milyen „gyönyörű” a kislánya.

Casey megosztotta, hogy bár az anyajegyet eltávolították, még mindig Londonba kellett utazniuk, hogy Brookshaw sebésze felmérje, mennyire gyógyul a heg, és hogy szükség lesz-e további műtétekre a már elvégzett három műtéten kívül. Shaw most úgy él, mint egy tipikus kétéves.

betöltés...