13 zseniális mérnöki megoldás, amivel évről évre szabadon élő állatok ezreit mentik meg

Sajnálatos módon ahogy egyre több emberi beavatkozás történik a világon, például több autóutat és autópályát építünk, az állatoknak egyre kevesebb erdő és természetes közeg jut, ami nagyon megzavarhatja az életvitelüket. Pontosan ezek miatt a változások miatt van sok baleset, mert valójában ezek az utak azt az ösvényt keresztezik, amelyen a vadak szoktak járni élelemszerzés céljából. Ám mivel ők nincsenek tisztában azzal, hogy mi is történt a jól megszokott útvonalukkal, ezért gyanútlanul és nyugodtan kelnek át a veszélyes sztrádákon. Ennek következtében történik olykor elkerülhetetlen ütközés, melynek biztos, hogy lesz károsultja.

Ma már rengeteg ország próbál odafigyelni, hogy elkerüljék ezeket a helyzeteket, így eldöntötték, hogy erre a célra kifejlesztett utakat fognak kiépíteni az erdei állatoknak. Olyan képeket gyűjtöttünk össze, amelyek bemutatják, milyen remek ötletekkel rukkoltak elő a tervezők és milyen zseniálisan kivitelezték ezeket a terveket.

A Karácsony-szigeten, található egy híd, amely rákoknak lett készítve, hogy biztonságosan átjuthassanak az autópálya túloldalára.

Belgiumban olyan átkelőt alakítottak ki, amin keresztül a vadak gond és veszély nélkül átsétálhatnak az erdő másik oldalára.

Mivel a teknősök nem tudnak olyan gyorsan menni, ezért Japánban kifejlesztettek egy olyan alagutat, ami a vasúti sínekbe van beépítve, így nem kell aggódni, hogy az állatokat valamilyen baleset éri.

A Banff Nemzeti Parkon keresztül áthalad egy autópálya, ám annak érdekében, hogy mindenki gondtalanul közlekedhessen, egy vad hidat építettek közvetlenül a pálya fölé.

Már Németországban is ügyelnek az erdőben élő vadak és a pályán közlekedő autósok biztonságára, ennek érdekében egy speciális hidat építettek ki az állatok számára.

Ausztráliában a Victoria állambeli autópálya fölé kifeszítettek egy kötelet, amin a papagájok a legnagyobb biztonságban átkelhetnek a túloldalra.

A Banff Nemzeti Parkban nagyon sok medve található és annak érdekében, hogy elkerüljék az autósokkal való találkozást, kialakítottak nekik egy alagutat, ahol gond nélkül bandukolhatnak.

Szingapúrban is sok problémát okozott az autósoknak, hogy az útra sok vad kisétált, ezért úgy döntöttek, hogy egy hidat építenek az állatoknak.

Nem csak az emlősökre, hanem a kétéltűekre is gondoltak. New Englandban például szalamandra alagutat építettek ki.

Mivel a sofőrök valószínű nem élnék túl az elefántokkal való találkozást, a kormány úgy határozott, hogy egy úgynevezett Elefánt-aluljárót építtet a Kenyában található autópálya alá.

Hollandiának is meggyűlt a baja a vadkár okozta problémákkal, így nem maradt más választás, minthogy vad-hidat építsenek az autópálya fölé.

Ennek a különleges hídnak hála csökkent a vadak elhalálozásának száma New Jersey-ben.

Brazília autósait nagyon zavarta, hogy rengeteg majommal találták szembe magukat az autópályán, így egy kötélpályát húztak az út fölé.

betöltés...