50 éves kor felett meglepő változások vannak egy nő életében, amit 90\%-a nem is tud. Néhányan még meglepődnek…

Milyen meglepő változásokon megy keresztül egy ötvenedik életévét betöltött hölgy?

Mindannyian tudjuk, hogy az idő megállíthatatlanul halad előre, miközben minden változik, csak az előítéletek nem. Ez utóbbin azonban igyekezzünk változtatni, ha már elmúltunk 50 évesek. Sokan úgy vélik, hogy ez már az időskor, miközben ez közel sem így van.

Egy tanulmány szerint ugyanis, az idős kort 75 évtől számolják, a 60 évesek esetében öregedésről beszélhetünk, míg a 45-60 évesek a középkorukat élik, az 50 évesek pedig a „virágkorukat”. A hölgyek esetében az 50 év körül az érett korról beszélünk.

II Erzsébet, Nagy Britannia királynője is a fenti elvek alapján élte életét, és mind a mai napig egy boldog, kiegyensúlyozott és életvidám személyiség, aki az alábbiakat tanácsolja számunkra!

1. Felejtsük el a kemény diétákat!

Ugyanis egy drasztikus diéta megbetegíthet bennünket fiatalon is, de 50 év után nagyobb ennek az esélye. Ha túlsúllyal küzdünk, inkább igyekezzünk életmódot váltani, minél többet mozogni és ez biztosan eredménnyel fog járni. Fogyasszunk minél kevesebb kalóriát, hiszen az idő múlásával a szervezet nem tudja feldolgozni kellő ütemben a bevitt kalóriákat. Ebben a korban az izom tömege is gyorsan fogy, ezért igyekezzünk minél több proteint fogyasztani, vagyis csirkét, marhát, tenger gyümölcseit, szóját és gombát.

2. Az őszülő hajkoronáról…

csak annyit, hogy ez teljesen természetes. Kipróbálhatunk új hajviseletet, de a hajfestés nem minden esetben jó döntés.

3. Semmit ne „odázzunk”, tegyük meg itt és most!

Ne halogassuk a dolgainkat, tegyünk meg mindent a maga idejében. Állítsunk fel magunk számára egy fontossági sorrendet és igyekezzünk az álmainkat egyesével valóra váltani.

4. Fogadjuk el saját hibáinkat!

Ne szégyelljük bevallani ha hibáztunk, hiszen nem vagyunk már gyerekek. És mindezt tehetjük némi öniróniával, hiszen így könnyebb lesz elfogadni ezeket a hibákat.

5. Foglalkozzunk kellőképpen önmagunkkal!

Bár nagyon fontosak számunkra a gyerekeink, unokáink, a férjünk, azért mindig szakítsunk kellő időt önmagunkra.

6. Ne éljük át ugyanazt, amit már egyszer megtettünk!

És ezt akár vegyük szó szerint! Még a hazafelé vezető utat is változtassuk a lehetőségeinkhez mérten. Kerüljük a rutinokat, hogy ezzel is serkentsük gondolkodásra agyunkat, mely hamar ellustulhat.

7. Ne érdekeljen mások véleménye!

Ne felejtsük, hogy nem tetszhetünk mindenkinek, sem mi, sem a tetteink. Igyekezzünk mindig saját lelkiismeretünk szerint tenni a dolgainkat.

8. A pénzhiány nem indokolja a haszontalanságot!

Vannak emberek, akik bőség hiányában is tisztességesen tudnak élni és nem használják a pénztelenséget saját tunyaságuk és igénytelenségük magyarázatára.

9. Higgyünk továbbra is a szerelemben!

A szerelem örök és nem korfüggő!

10. Tiltsuk ki életünkből a „lehetetlen” fogalmát!

Legyünk realisták! Ha eddig nehezen tudtunk döntéseket hozni, ezen túl ne habozzunk. És ne felejtsük: az öregedés minden hölgy esetében egy természetes folyamat, amitől nem kell félnünk. Phyllis Schlossberg szavaival élve: „A szép fiatalkor bárki számára adott, de a szép időskor csak a kiválasztottak számára…”

betöltés...