Egy fotós, aki bemutatja, hogy a nők szőrösen is lehetnek szépek.

A szőrtelenítés egy nagyon kényelmetlen téma a nők számára, hiszen a legtöbbjük abban a hitben van, hogy csak így érhetik el, hogy nőiesebbek legyenek. Rendszeresen borotválják, epilálják, gyantáztatják a hónaljukat, lábaikat, karjukat és intim területeiket, hogy a férfiaknak jobban tetszenek. A legtöbb férfi el is várja ezt kedvesétől, hiszen számukra nagyon fontos, hogy egy nő mindenhol sima legyen. A társadalom úgy állította be, mintha minden embernek kötelezően kellene ezt a fajta tevékenységet űznie. Néhány lány azonban hátat fordított a szőrtelenítésnek, mert belefáradtak abba, hogy olyan dolgot kényszerítenek rájuk, amit nem akarnak csinálni, mert szerintük a nők természetesen is szépek. A cikkünkben szereplő lányokra egy Ben nevű fotós bukkant rá, akinek feltett szándéka volt megmutatni a világnak a természetes megjelenésű hölgyeket, és megosztani velük történeteiket. Elkészítette hát „Natural Beauty” vagyis “Természetes Szépség” nevű fotósorozatát, ami nagyon megosztotta az internetfelhasználók véleményét. Volt, aki támogatta a lányokat, de volt, aki egyenesen undorítónak vélte a megjelenésüket.

Te mit gondolsz? Nézd végig a képeket és olvasd el a véleményüket.

“Nagyon érzékeny bőröm van és erős, valamint sötét szálú hajam. A borotválkozás számomra egy nagyon fájdalmas dolog, mert másnap mindig kipattog, kipirosodik és viszketni kezd a bőröm. Utáltam, hogy nem lehetek emiatt nőies mert nagyon fájt ez az egész. Nyáron mindig hosszú ujjú felsőket hordtam, mert azzal el tudtam takarni a számomra kínos testrészeket. Olyan átlagos akartam lenni, mint a többi barátom, de sajnos nem voltam. 15 évesen megkérdeztem anyukámat, hogy elmehetek-e lézeres szőrtelenítésre, de ő azt mondta így vagyok szép és fogadjam el magam. 17 évesen volt az első komoly kapcsolatom és a fiúnak nagyon tetszett az, ahogyan kinéztem. Jobban, mint én magamnak. Akkor döntöttem el, hogy nem fogok többet szőrteleníteni. Ez a fotózás csak tovább növelte az önbizalmam, amiből amúgy sem volt túl sok.” – Maya Felix.

“A valódi formáját akartam látni a testemnek, ahogy Isten megteremtett, nem akartam elrejteni az igazi énem, ezért úgy döntöttem abbahagyom a szőrtelenítést. Sokkal erősebbnek, határozottabbnak éreztem magam utána. Viccesnek tartottam, mikor az emberek undorodva néztek rám. Ők nem értették miért csinálom, de nem is kell, elég ha én tudom. Amikor véletlenül találkoztam egy nővel, akinek szintén szőrős vlt a hónalja, erősnek és vonzónak tartottam.” -Sophie Rose.

“Tinédzser koromban abbahagytam a borotválkozást, mert már belefáradtam, hogy naponta, vagy kétnaponta kell szőrtelenítenem és utáltam, hogy utána viszketni kezdett a bőröm, ahogy elkezdett a szőr visszanőni. Miután abbahagytam úgy éreztem sokkal közelebb kerültem saját magamhoz és a természetes megjelenéshez. Magabiztosság és bátorság öntötte el a lelkem. Akik hasonlóan gondolkodnak, mint én ők támogatnak, de akadnak bőven olyanok is, akik totálisan ellenzik ezt az egészet. Én azt mondom, hogy amíg nem nekik kell az én bőrömben lenni, addig semmi közük hozzá, mit csinálok vele.” – Kyotocat.

“Akkor hagytam abba a szőrtelenítést, mikor rájöttem, hogy ezt senki sem kényszeríti rám, hanem én magam eldönthetem akarom-e csinálni, vagy sem. Belefáradtam már abba, hogy pénzt és időt fektetek ebbe az egészbe, mikor hagyhatnám, hogy nőjön magától. Amikor már kezdtem idősebb lenni, akkor kellett jobban összeszednem magam, hiszen nem mindenki fogadja el így a nőket. Voltak, akik támogattak és voltak, akik nem. Több fiú barátomnak is bejött a természetes énem, azt mondták az erőt és a szabadságot szimbolizálja.”- Charlot Conway.

“12 éves koromban vettem észre, hogy rendkívül érzékeny bőröm van, és a borotválkozás igazi kínszenvedés volt számomra. Ekkor döntöttem el, hogy el kell fogadnom a valódi önmagam. Egy idő után rájöttem, hogy a szépség nagyon szubjektív dolog. Arra szeretném az összes hölgyet ösztönözni, akik beleáradtak már a szőrtelenítésbe, hogy nyugodtan hagyják el a borotvát, mert természetesen is ugyanolyan szépek, mint csupaszon.” – Martha Aurelia.

“5 évvel ezelőtt hagytam abba a hónaljam borotválását, a többi testrészemét pedig 4 éve. Belefáradtam, hogy 11 éves korom óta folyamatosan csak borotváltam és szőrtelenítettem magam, csak azért, hogy megfeleljek a társadalomnak. Miután abbahagytam sokkal jobban éreztem magam, bár eleinte féltem, hogy az emberek, mit fognak mondani, de sokan támogattak és bátorítottak.” – Sheila Santiago.

“Úgy gondolom, a nők csak azért borotválják a testrészeiket, mert a világ és a társadalom ezt sulykolta beléjük. Pedig valójában semmi szükség nem lenne rá, mert Isten így teremtett meg minket. Ha azt akarta volna, hogy szőrtelenek legyünk, akkor olyanok is lennénk. Én nagyon szeretem a hónaljszőrömet, általában rózsaszínre, kékre vagy fehérre festem be.” – Emilia Bostedt.

“Kislányként nem értettem édesanyám miért borotválja a lábát, aztán mikor idősebb lettem rájöttem, hogy nőiesebb akar lenni édesapám számára. Engem nagyon bosszantott, hogy a férfiak negatívan reagáltak a szőrős nőkre. Ez még egy ok volt arra, hogy abbahagyjam a szőrtelenítést. Minden nőnek azt tanácsolom, aki utálja már ezt a procedúrát, hogy hagyja abba.” – Ayan Mohamed.

“Judith Butler egyik könyve után döntöttem el, hogy abbahagyom a szőrtelenítést. Igazából nagyon sok éven keresztül abban a hitben voltam, hogy ezt kötelező csinálni ahhoz, hogy valaki igazi nő legyen. De rájöttem, hogy ez nem igaz. Nagyon felszabadító érzés volt mikor már nem kellett azzal vesződnöm, hogy leborotváljam a szőrös testrészeimet.” – Alexis Calvas.

Ti abbahagynátok a szőrtelenítést?

betöltés...