Egy anya, aki meglökött egy lányt a buszon, hogy adja át helyét a fiának, de ő meglepő választ adott

betöltés...

A mai világban nagyon kevesen ismerik a tisztelet fogalmát. Nem csak a fiatalok tiszteletlenek idősebb társaikkal, hanem fordítva is. Azt hiszik a felnőttek, hogy ma már minden tini valamint huszonéves egyforma és őket csak a bulizás és a lézengés érdekli.

Nos ez hatalmas tévedés, mert vannak olyan tinédzserek, akik diákmunkákat vállalnak, csakhogy egy kis pénzhez jussanak és sok huszonéves is már keményen dolgozik pont úgy, mint a felnőttek.

A minap egy nagyon érdekes beszélgetés ütötte meg a fülemet. Akarva, akaratlanul is odanéztem, hogy mi folyik a busz hátuljában.

Történt ugyanis, hogy egy édesanya felszállt a körülbelül hét esztendős gyerekével és helyet kerestek maguknak. Az anyuka odalépett egy fiatal nőhöz, akinek meglökte a vállát majd így szólt:

– Add át a helyed a fiamnak!

A lány megdörzsölte a szemét, rápillantott a fiúra és így válaszolt:

– Neked két munkahelyen kell helyt állnod?

Nem.

– Akkor esetleg reggel 8-tól este 5-ig tanulsz az iskolában?

Nem. Csak délig…

– Valószínűleg négy órákat alszol napi szinten, jól mondom?

Nem. – felelte a kisfiú.

– Ebben az esetben folytatom az alvást, te pedig nyugodtan állj csak.

Döbbenetes válasz, ugye?

Ebből is látszik, hogy nem minden ember van tisztában azzal, hogy a fiatalok is ugyanúgy dolgoznak a mindennapi megélhetésért. Lehetséges, hogy a szüleinek segít vagy csak saját jövedelmet szeretne magának, hogy ne a szüleitől függjön és ezáltal segítsen nekik.

Legközelebb mindenki gondolkozzon, mielőtt kinyitja a száját.

betöltés...