Heves kritikák célpontja ez az anya, mert még mindig szoptatja a 3 éves kisfiát

Angliában egy hároméves kisfiát szoptató anya a kritikák célpontja a közösségi oldalakon. A negatív reakciók ellenére az anya akkor is szoptatni fogja gyermekét, amikor az iskolába megy.

Köztudott, hogy a szoptatás személyes döntés. Martina Darling, a 36 éves suffolki édesanya pedig nem is merne mást állítani. Ő szoptatja három és fél éves kisfiát.

A probléma az, hogy heves kritikákat kap az interneten, mert „még” szoptatja gyermekét, a Winston nevű kisfiút. Egyes internetezők még azzal is megvádolták, hogy „vérfertőző anya”.

„Amikor elkezdtem erről beszélni az interneten, különösen a TikTok-on, rengeteg gyalázkodás áldozata lettem. Rengeteg negatív visszajelzést kaptam az emberektől. Úgy érzem, hogy személyesen engem támadtak meg” – mondta a Kennedy News and Media-nak.

Hozzátette: „Az emberek megkérdőjelezték a szülői döntéseimet, és egy hétig sírtam emiatt. Sokan azt mondták, hogy a figyelemfelkeltés miatt csinálom ezt, hogy ez vérfertőző és aljas dolog, ezt bántónak találtam” – magyarázta a Kennedy News and Media-nak”.

De ez még nem minden! A harmincas éveiben járó nőnek a hozzá közel állók és családja egyes tagjainak ítéletével is szembe kellett néznie, akik arra kérik, hogy ne szoptassa tovább nyilvánosan a gyermekét.

„Teljes támogatást vártam azoktól az emberektől, akiket ismerek és szeretek, de nem ezt kaptam (…) Azt mondják, nem kellene ezt tennem. Azt gondolják, hogy nem megfelelően nevelem a gyermekemet”.

A harmincas éveiben járó nő az interjúban elmondja, hogy nehezen indult neki a szoptatás, de történt valami, ami mindent megváltoztatott: „Nem gondoltam volna, hogy most is szoptatni fogok, csak nagyon nyitott voltam, és sodródtam az árral”.

Feloldja a hosszú távú szoptatás tabuját

Arra is emlékeztet, hogy a hosszú távú szoptatás még mindig tabutéma: „Az emberek azt gondolják, hogy ez tabutéma, és hogy ez nem normális. Az emberek nem beszélnek róla, és ódzkodnak tőle, és szerintem ez helytelen. Nem félek attól, hogy nyíltan beszéljek a kisgyermekem táplálásáról”.

A többiek tekintetével szembesülve Martina 18 hónapos korában abbahagyta a kisfia szoptatását. Akkoriban néhányan azt mondták neki, hogy a kisbabája „túl nagy” ahhoz, hogy így táplálja.

„Az emberek azt mondják, hogy hagyjam abba, de a fiam pontosan tudja, hogy mit akar. Igazi trauma lenne számomra és számára is, ha abbahagynám. Ez az egyetlen vigasza, nincs plüssállata vagy cumija. Egész életében csak ezt ismerte. Nagyon szörnyű lenne, ha abbahagynám, és az anatómiámnak sem lenne jó” – mondta Winston anyukája.

Ahogy azt el lehet képzelni, Martina nem tervezi, hogy abbahagyja a szoptatást, mert az összetörné a szívét: „Imádom a köztünk lévő köteléket (…) Valószínűleg sokat fogok sírni azon a napon, amikor azt mondja, hogy nem akarja, de élvezem az időt, ami köztünk van. Tisztában vagyok vele, hogy bármikor véget érhet. Nem akarom természetesnek venni őt.

Ma már reméli, hogy története más anyákat is arra bátorít, hogy ne szégyelljék, ha idősebb korban is szoptatják gyermeküket: „Ha van valami, amit anyaként megtanultam, az az, hogy nem szabad elítélni egy másik anyát a szülői döntései miatt. Mindenki a legjobbat teszi azért, hogy túléljen minden egyes napot” – zárta gondolatait.

betöltés...