A 4 gyermekes anyuka agyvérzés miatt kórházba kerül – 5 nappal később a férj azt mondja, hogy válni akar

Mindannyian átmegyünk nehéz időszakokon életünk egy bizonyos pontján. Míg sokan gyorsan felépülnek, másoknak nagyon hosszú út áll előttük.

Ez a 37 éves, négygyermekes anyuka, Riona Kelly 2015-ben nem csak egy, hanem két tragédiát is átélt. Míg az egyik fizikailag fájt neki, a másik lelki gyötrelmeket okozott.

Először Riona agyvérzést kapott, és deréktól lefelé lebénult – de nem az orvosok diagnózisa törte meg teljesen…

Nyolc évvel ezelőtt Riona Kelly pusztító gerincvelői agyvérzést szenvedett. A tanárnő és négygyermekes édesanya élete legnagyobb kihívásával nézett szembe – az orvosok figyelmeztették, és azt mondták, talán soha többé nem fog járni.

„18 hónappal korábban autóbalesetem volt, és azt mondták, hogy ez okozhatott problémákat a gerincemben” – mondta Riona 2017-ben a Mirrornak.

Az elszánt anyuka azonban motivált volt, hogy visszatérjen a munkába, és megváltoztassa az életét, hogy ott lehessen a gyerekei számára. Sajnos azonban elhagyta az a férfi, akinek segítenie kellett volna neki, amikor a legnagyobb szüksége volt rá. Alig öt nap kórházi kezelés után a férje közölte, akivel 14 éve volt házas, hogy el akar válni.

Riona lebénultan és összetörten feküdt a kórházi ágyában, és fel akarta adni. Hogyan fogja felnevelni négy gyermekét most, hogy már nem tud gondoskodni magáról?

„Miután a férjem otthagyott a kórházban, a barátnőm, Sarah lett a legközelebbi hozzátartozóm, ő és a gyerekek voltak azok, akik támogattak a felépülésem alatt. Visszatekintve szerencsétlen voltam a házasságomban, de felépítettünk egy közös életet, és voltak kötelezettségeink” – mondta Riona a Mirrornak.

Volt férje, Richard azonban azt állítja, hogy egy nappal azelőtt akart elválni, hogy Riona agyvérzést kapott, és nyaktól lefelé lebénult.

A felépülés lassú volt, és bár az orvosok úgy gondolták, hogy Riona visszanyeri a lábmozgását, senki sem tudta biztosan.

De annak ellenére, hogy többször közel állt a feladáshoz, tovább küzdött.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Keith Mason (@keithmason_official) által megosztott bejegyzés

„Amikor először mentem ki kerekesszékben, azt hittem, mindenki engem néz, és utáltam magam. Ha valaki választás elé állított volna, véget vetettem volna az életemnek, nem akartam tovább élni” – osztotta meg Riona.

A több száz órányi fizioterápiával járó, kimerítő rehabilitációs útja során Rionát személyi edzője, Keith Mason, egy korábbi rögbi liga sztár és sportoló támogatta.

Ők ketten nagyon jól kijöttek egymással, és egyre több időt kezdtek együtt tölteni. Keith gyakran megkérdezte Rionától, hogy van, és kapcsolatuk innen virágzott ki.

A pár randizni kezdett, egymásba szerettek, és miután Riona valóban a mélyponton volt, végre úgy érezte, hogy az élet újra élhető. A gyerekei is megkedvelték Keith-t, és az egész családot fellendítette, hogy befogadták a családba.

Négy hónap kórházi kezelés után Riona végre hazamehetett. Keith segítségével és sok gyakorlással visszanyerte a lábai mozgását – bár még mindig szüksége volt a kerekesszékére, ha hosszabb távokat akart megtenni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

BBC News (@bbcnews) által megosztott bejegyzés

A stroke óta Riona több maratont is teljesített Keith és a kerekesszéke segítségével. Ma már segítség nélkül is tud járni, de Riona gyakran használ egyedi készítésű AI-keretet a lábaihoz.

A COVID-zárlatok idején Keith Mason és Riona Kelly gyakran posztolt a felépülésének útjáról, és ez emberek millióit inspirálta. Az édesanya valóban a soha fel nem adásról tett tanúbizonyságot. Ő és Keith bebizonyították, hogy az orvosok tévedtek!

„A gondolat, hogy órákon át kéz a kézben sétálunk York városában, néhány hónappal ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hála Istennek a feltalálóknak, az innovációnak és a látnokoknak, akik megalkották Riona bionikus lábait, amelyeknek mesterséges intelligenciája van, és az elsők, amelyeket valaha is készítettek” – írta Keith a Twitteren 2022-ben, és egy videót posztolt a párról:

Sajnos úgy tűnik, hogy Mason és Riona talán már nincsenek együtt.

Mason 2023-ban nem osztott meg egyetlen képet sem Rionáról, bár nem is törölt egyetlen képet sem. Riona azonban úgy tűnik, hogy törölte a közösségi média fiókjait, ahol egészen a közelmúltig nagyon aktív volt.

Reméljük, hogy mindkettőjükkel minden rendben van, és tovább tudnak lépni, és máshol találják meg a boldogságot. A csodálatos közös útjukat azonban senki sem veheti el tőlük – köszönjük, hogy részesei lehettünk!

Bátran oszd meg Riona történetét barátaiddal a Facebookon, talán ismersz valakit, aki mélyponton van, és akit fel kell vidítani egy napsütéses történettel!

betöltés...