11 év házasság és 2 gyermek után a férjből feleség lesz, és ma boldogabbak, mint valaha.

A történet, amit ebben a cikkben olvashatsz, szívmelengető. Elmondja, hogyan lett nő a férfiból 11 év házasság és 2 gyermek után.

És ezzel hatalmas kő esett le a válláról.

Stefan már majdnem egy éve Stefanie. Amíg el nem határozta, hogy megváltoztatja identitását, nemi diszfóriában szenvedett, amely a szorongás vagy szenvedés érzése, amelyet azok az emberek fejezhetnek ki, akiknek nemi identitása nem felel meg a születésükkor kijelölt nemüknek. Más szóval, amikor úgy érzi, hogy nem a megfelelő testbe született.

„Már nem lepődöm meg a fizikai megjelenésében bekövetkezett változásokon – gyönyörű -, de a személyiségében bekövetkezett változások még mindig sokkolnak. A férjem utált a két lányunkkal, a 9 és 2 évesekkel együtt vásárolni. A feleségem élete legjobb időszakát éli (…) Soha nem láttam még ilyen boldognak, és mindketten azok vagyunk” – mondja Jess deCourcy Hinds, Stefanie felesége. És jó okkal, Stefanie a nemi eufória egy epizódjában van, a jólét vagy a kényelem érzését éli át, amely ahhoz a tényhez kapcsolódik, hogy nemében tiszteletben tartják, és hogy a nemét úgy fejezheti ki, ahogyan arra szüksége van.

11 év házasság után coming outolni

A média és a közösségi hálózatok gyakran a transznemű emberek életének nehéz és negatív oldalára összpontosítanak, de ha egyszer már kiderült, és a valódi identitásod nyíltan látható és elfogadott, a nemi diszfória az esetek túlnyomó többségében rendkívül pozitív dolog. Lehetővé teszi, hogy felismerd, ki is vagy valójában, és fényben élhesd az életed, ne bujkálj tovább, és ezeket a pozitív aspektusokat is érdemes szemügyre venni.

„Stefanie coming outja jobbá tette az ő és a családunk életét. A gyerekeink alig pislogtak, amikor először látták az apjukat női ruhában. De azt biztosan észrevették, hogy Stefanie gyakrabban viszi őket állatkertbe és trambulinparkba. Nem akarom lekicsinyelni Stefanie nemével folytatott 42 éves küzdelmének fájdalmát, de ezt az utat el kell mesélni. Több olyan történetre van szükségünk, amelyet transznemű emberek írnak, és amely ennek a tapasztalatnak minden színét megragadja, nem csak a sötétebb árnyalatokat” – magyarázta Jess deCourcy Hinds.

Az identitásod elfogadása és vállalása

Sok ciszgender ember számára, akiknek nemi identitása megfelel a nemüknek, néha nagyon nehéz teljesen megérteni egy állandó viszályban élő transznemű személy pszichológiai kimerültségét. Stefan esetében például elfojtotta ezeket a vágyakat, mert félt a megbélyegzéstől és a házassága elvesztésétől, és ez a helyzet sajnos sokakat érint, akik úgy érzik, hogy be vannak zárva az általuk felépített életbe és családba.

Jess deCourcy Hinds elmondta: „A titoktartás nyomása mindkettőnket legyőzött. Most mindketten önmagunk vagyunk. Mivel magam is biszexuális vagyok, értékelem a nem hagyományos nemi kifejezéseket”. Mióta Stefanie elfogadta, hogy transznemű, és elkezdte az orvosi átmenetet, az élet soha nem volt könnyebb és pozitívabb a két nő számára, akik továbbra is szeretik egymást és élvezik a boldogságukat családként. Ez is csak azt mutatja, mennyire fontos, hogy bízzunk másokban és fogadjuk el azt, aki valójában vagyunk.

Szóval, mit gondolsz?

betöltés...