Az anyának azt mondták, hogy vetesse el a babát, de nem hallgatott rájuk – 2 évvel később levelet küldött az orvosnak.

Az a kötelék, ami egy anyát a gyermekéhez fűz, semmi máshoz nem hasonlítható. Amikor ennek a fiatal anyának azt mondták, hogy döntenie kell a terhességével kapcsolatban, nem volt ideje eldönteni, hogy mit kellene tennie.

Az anyák mindig a legjobbat akarják a gyermekeiknek. Courtney Williams Baker egy Down-szindrómás kislány, Emersyn édesanyja. Amikor elment az általános terhesgondozásra, az orvosok közölték vele, hogy gyermeke Down-szindrómás. Neki és a férjének azt tanácsolták, hogy szakítsák meg a terhességet, de ők ezt elutasították.

2016-ban, amikor a kis Emersyn kétéves volt, levelet írt az orvosának.

Egy ismerőse kisfia is Down-szindrómásan született. Az ő kezelőorvosa az ultrahang során azt mondta a nőnek, hogy a fia tökéletes lesz. Miután megszületett Down-kórosan, és visszamentek a doktorhoz, az csak annyit mondott. “Látja, megmondtam! Tökéletes!”.  Courtney úgy érzi, neki is ilyen szavakra lett volna szüksége.

“Az életem legnehezebb időszakában jártam nálad. Támogatás vagy bátorítás helyett azt javasoltad, szakítsuk meg a terhességet.

Mikor elárultam, milyen nevet szántunk a gyermeknek, megkérdezted, felfogtuk-e, hogy mennyit romlik az életminőségünk egy Down-szindrómás gyerekkel” – írta az anyuka egykori orvosának. Hozzátette, nagyon szomorú lesz ha arra gondol, hogy az orvos még mindig ezeket mondja a Down-szindrómás gyermekek szüleinek. Hozzátette, az ő gyermeke tökéletes, és sajnálhatja az orvos, hogy nem ismeri.

Azért vagyok a legszomorúbb, mert soha nem lehet részed abban a megtiszteltetésben, hogy megismerd a lányunkat, Emersynt. Ő nemcsak hozzátett az életünkhöz, de több ezrek szívét érintette meg. Ő több mosolyt, nevetést és édesebb csókokat adott nekünk, mint bárki más. Ő felnyitotta szemünket, hogy meglássuk a tiszta szépséget és az igazi szeretetet”

A továbbiakban kifejtette, hogy ez mennyire fáj neki, mert azt kívánta, bárcsak ugyanolyan együttérzéssel bántak volna vele, mint a barátnőjével a Down-szindrómás terhességével.

„Életem legnehezebb időszakában fordultam hozzád, rettegtem, szorongtam és teljesen kétségbe voltam esve. Még nem tudtam az igazságot a babámról, és nem erre volt szükségem. De támogatás és bátorítás helyett azt javasoltad, hogy vetessük el a gyermekünket. Azt javasoltad, hogy gondoljuk át újra a terhesség folytatására vonatkozó döntésünket.”

Elmondta továbbá, hogy ezután mennyire rettegett az orvoshoz való találkozóitól. Azt írta: „Az első látogatástól kezdve rettegtünk a találkozóinktól”. Hozzátéve: „Életem legnehezebb időszakát szinte elviselhetetlenné tette, hogy soha nem mondtad el nekem az igazat. A gyermekem tökéletes volt”.

Milyen szívmelengető levél. Ez a család tényleg feltétel nélkül szeret. Oszd meg ezt az inspiráló történetet barátaiddal és családoddal.

betöltés...