4 lelki ok, amely megakadályozza, hogy le tudj fogyni!

Ugye ismerős a helyzet: számtalan diétát kipróbáltál már, edzettél, tornáztál, meditáltál, és mégis nem akarnak lekúszni rólad a plusz kilók? Számtalan nő panaszkodik erre a jelenségre, megtesznek ők bármit, de egyszerűn nem akar a mérleg nyelve mozdulni.

1.Az elhízás nagyszerű, biztonságos

-Nincs lelki társad?
-Úgy tűnik az álmaid elérhetetlenek?
-Nem sikerülnek a kitűzött céljaid?
Persze senki sem elégedett teljes mértékben önmagával, de azért van egy-két dolog legalább, amit szeretünk magunkban. Ha úgy tűnik, semmi sem jön össze, akkor legalább egy kis plusz súllyal “ajándékozzuk” meg magunk-gondolja a tudatalattink. Ha félünk a kudarcoktól, akkor hiába járunk edzeni, ragaszkodni fogunk a biztos, megszokott kilókhoz, és nem fogunk fogyni. Engedjük el a félelmeinket.

2.A szeretet, és szeretetre vágyás

Ki ne szeretne panaszkodni? Ha panaszkodunk, és elégedetlenkedünk, mi vagyunk a legszerencsétlenebbek a Földön, úgy gondoljuk, hogy mindenki minket fog sajnálni, szeretni, segíteni. Legyünk inkább egy kicsit szigorúbbak magunkhoz, edzünk keményen, és meg fogjuk látni, hogy a hatás nem marad el. Az önsajnálattal csak rontunk a helyzetünkön.

3.Rossz gondolatok, és érzelmek elrejtése

A stresszes emberek általában esznek. Ha valami probléma, vagy támadás éri őket, akkor általában gyorsan megjutalmazzák magukat valami finommal. Képtelenek elfogadni a saját (rossz)érzéseiket, mivel már gyerekkorukban azt sulykolták beléjük, hogy a sírás szégyen.

4.Önbecsülés

A plusz súlyhoz való ragaszkodás leggyakoribb oka a rossz önbecsülés. Az első és legfontosabb lépés tehát az, hogy meg kell szeretnünk önmagunk. Fedezzük fel a pozitív tulajdonságainkat, és értékeljük, szeressük magunk.

betöltés...