Ez a 9 ország bemutatja, mit kapnak ebédre a diákok.

Minden országnak megvan a saját szabványa az iskolai étkezésre. Egyes iskolák finom ételeket és harapnivalókat adnak ebédre, sőt néhány szakács diétás menüt is készít. A legnépszerűbb ételek közé tartozik a burgonya, a rizs és a káposzta saláta. A legtöbb iskolában gyümölcslé helyett tejet adnak a gyerekeknek.

Japán

A japán iskolák ebédjei majdnem ugyanolyanok, mint a dél-koreaiaké: meleg leves, rizs, baromfi vagy hal és saláta. A diákok nem vihetnek saját ételt az iskolába, amíg középiskolások nem lesznek. Az ebédlőben nincs semmilyen automata, de, ami a legfurcsább, hogy a diákok nem ehetnek az ebédlőben. Az osztályterembe kell ebédelniük.

https://instagram.com/p/BMkrK4ngGMI/?utm_source=ig_embed

Egyesült Királyság.

Számos iskolának korlátozott a költségvetése, ezért a diákok gyakran esznek gyorsétteremben. A gyerekek imádják

View this post on Instagram

School dinners rock! #food #backtowork #schooldinners

A post shared by Suzy (@suzaie78) on

Amerikai Egyesült Államok.

Így néz ki egy iskolai ebéd Virginia-ban. Őszibarack, kukorica, csirke, pizza és saláta. Az ételek nagyon különbözőek az amerikai iskolákban. A legtöbb gyorséttermi étel, amit a gyerekek nagyon szeretnek: a sült krumpli és a hamburger.

Törökország.

Ez olyan ebéd, melyet a szülők otthon készítenek a gyerekeiknek, hogy magukkal tudják vinni az iskolába. Rozs kenyér, dió, szőlő, alma, gránátalma és kefir. Ez az étel, amely serkenti az agyműködést.

Thaiföld.

A menü: sertéshús édes-savanyú mártással, rizzsel, desszertnek pedig banán puding.

Franciaország.

Ebéd egy nyugat-franciaországi iskolában. Hal, spenót, burgonya, sajt és kenyér. Az ebédszünet 1-2 óra hosszú is lehet és a diákok ebben a szünetben haza is mehetnek ebédelni.

Finnország.

Finnország nagyon komolyan veszi az iskolai étkeztetést. A gyerekek az ebédet az ebédlőben fogyasztják el, ahol mindenféle ételből választhatnak. Minden iskola a speciális étrendű gyermekeknek is kínál ebédet, akár egészségügyi problémákról, akár vallási szabályról van szó. A képen látható ebéd mártás, burgonya, saláta és müzlihús.

Magyarország.

Itt a gyerekeknek nagy mennyiségű ebéd jár. Leves, babfőzelék csirkével, desszertnek pedig egy müzliszeletet kapnak.

Izrael.

Friss gyümölcsöket, granolát, édességeket és szendvicseket fogyaszthatnak el a gyerekek.

betöltés...