13 egyértelmű filmes baki, ami felett mindannyian átsiklottunk

A forgatás során a rendezők igyekeznek a lehető legnagyobb figyelmet fordítani a részletekre, hogy minél hihetőbbek legyenek a képernyőn látottak. Néha több száz vagy akár ezer ember dolgozik egy-egy hollywoodi kasszasikeren, de ennek ellenére sem lehet nyomon követni minden apróságot. Néha akaratlanul is becsúszik például egy kamera vagy stábtag a képbe, amit egyáltalán nem, vagy csak túl későn vesznek észre, amikor már nem lehet újraforgatni a jeleneteket.

Érkezés (2016)

A jelenetben, amikor Ian (Jeremy Renner) takaróval borítja Louise-t (Amy Adams), láthatjuk, hogy felakad valamin. Mivel a jelenet a nyílt terepen zajlik, ezért feltételezhető, hogy egy mikrofon volt az.

Jurassic Park (1993)

Abban a pillanatban, amikor a dinoszaurusz kinyitja a konyhaajtót, láthatjuk, ahogy a forgatócsoport egyik tagja megfogja a raptor jobb oldalát. Valószínűleg így kellett egyensúlyban tartani a kellék raptort.

Szemfényvesztők 2 (2016)

Amikor a McKinney testvérek (Woody Harrelson) a bárban vannak, egyikük szemüveget visel. De egy pillanat múlva a kiegészítő eltűnik, és már nem is jelenik meg többé. Valószínűleg a jelenetet többször is leforgatták, és ezt az apró pontatlanságot egyszerűen nem vették észre a rendezők.

Sonic, a sündisznó (2020)

Ebben a jelenetben Sonic autót vezet. Amikor a kamera mozogni kezd, észreveheted, hogy a hős füle egy pillanatra az autón kívül kerül, mintha Sonic nem is az autóban ülne.

Forrest Gump (1994)

Az Apple csak 1980-ban került a tőzsdére, és csak innentől nyílt rá lehetőség, hogy az emberek befektessenek a cégbe. A film azonban 1976-ban játszódik, amikor a Forrest levelet kap az Apple Computers-től. A jelenet szerint pedig ő már befektetetett valamilyen “gyümölcsös cégbe”.

Vasember (2008)

Amikor Tony Stark a számítógépnél dolgozik, van mellette egy bögre, amin a logó hirtelen, az egyik jelenetről a másikra megváltozik.

Kate és Leopold (2001)

Abban a jelenetben, amikor Darcy (Natasha Lyonne) a lifthez közeledik, hogy megnyomja a lift hívógombját, jól látható azonban, hogy szándékosan néhány centivel mellé nyom.

Bosszúállók: Végtelen háború (2018)

Amikor Tony Stark (Robert Downey Jr.) Peter Parkerrel (Tom Holland) beszélget az űrhajón, megbeszélve a helyzet súlyosságát, Pókember frizurája megváltozik a jelenetek között.

Förtelmes főnökök 2 (2014)

Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szűk nadrágot viselve lép be a szobába. Egy idő után azonban, amikor a jelenet összes résztvevője a széken ül, már azt látjuk, hogy Júlia átlátszó harisnyában van.

Csajkeverők (2014)

Amikor Ellie (Imogen Poots) egy kávézóban ül és Jason-nel (Zac Efron) beszélget, észrevehetjük, hogy az ablaküvegben látható tükröződése nem mindig esik egybe a fejmozdulataival. Itt vélhetően két különböző felvételt vágtak egybe.

Cukorsólyom (2019)

Tyler, Zach és Eleanor megpróbál Észak-Karolinából Floridába jutni, de ellenkező irányba mennek. A jelenet hihető lenne, ha az óceán a karakterek bal oldalán lenne.

Tesla (2020)

A forgatókönyv szerint a hősök egy nyílt terepen vannak egy zivatar közben, ám villámcsapáskor a színészek árnyéka a falra vetül. Ezt a jelenetet valószínűleg egy stúdióban forgatták, díszletekkel, nem pedig a szabadban.

Úriemberek (2020)

Rosalind (Michelle Dockery) az autóból sétál a garázsba, és a jelenetben egyértelműen látszik, hogy piros talpú Christian Louboutin magassarkú van a lábán. Amikor azonban elhagyja az irodát, a cipőtalpa már más színű.

betöltés...