A szakemberek szerint ezt kell enned reggelire, hogy fogyj

Már javában készülnél a nyári fürdőruha szezonra, de sehogy sem tudsz megszabadulni a plusz kilóktól? Most megtudhatod, hogy mit kell fogyasztanod reggelire annak érdekében, hogy hatékonyan meg tudj szabadulni a súlyfeleslegtől!

Egyáltalán nem mellékes az, hogy mit, és mennyit eszel, sőt, nehogy ki hagyd a reggelizést, mert annál rosszabbat nem is követhetsz el a plusz kilók elleni harcban. Nagyon sokan csak bedobnak egy nagy csésze kávét, és útközben vesznek valami pékterméket. Ez a lehető legrosszabb reggeliválasztás. A reggelid mindig alacsony kalória-, de magas fehérje-, és rosttartalmú legyen.

Ezek lehetnek a legegészségesebb reggelik:

1. Diófélék

A dió kiegyensúlyozott rost-, fehérje, és egészséges zsírforrás, ezért tökéletes lehet reggelire. A mediterrán étrend azért is olyan hatékony, mert az azt alkalmazók rendszeresen fogyasztanak diót. Iktass be a reggelidbe egy fél marék diót, mandulát, mogyorót, pisztáciát vagy kesudiót.

2. Lenmag

Nagy mennyiségű rostot tartalmaz, éppen ezért serkenti az emésztést, gondoskodik a gyomor és a vastagbél egészségéről. Hamar jóllakottságérzettel tölt el, mert a folyadék hatására a kis magok akár kétszeresükre is megduzzadnak. Iktasd be a lenmagot a reggelidbe, de fogyassz naponta legalább két liter vizet. A lenmag szabályozza az étvágyat, ezért pozitív hatással van a testsúlycsökkentésre.

3. Chia mag

Igen magas a fehérjetartalma, csökkenti az étvágyat, serkenti az éhségért felelős ghrelin hormon termelődését. Egy 11 személyből készült kutatás alapján kiderült, hogy ha rendszeresen chia magos kenyeret fogyasztottak, csökkent a vércukorszintjük és az étvágyuk is. Egy másik tanulmány alapján arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy napi 28 gramm chia mag őrlemény elfogyasztása jelentősen csökkenti a derékméretet.

4. Zöld tea

Az egyik leghatékonyabb természetes zsírégető, mivel hatékonyan serkenti az anyagcserét. Érdemes lenne a reggeli kávét zöldbteára cserélni, pár nap után úgy fogod érezni magad, mintha teljes mértékben kicseréltek volna. Sokkal energikusabb leszel, beindul a testsúlycsökkenés, szebb lesz a bőröd, és a hajad is. Ha nem szereted az erőteljes ízét, csavarj bele citromot.

5. Kivi

Sok benne a kálium, magnézium, de igen magas a rosttartalma is, ezért nagyban elősegíti a testsúlycsökkenést. 83 nő vett részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a kivi magas rosttartalmának köszönhetően szabályozza az étvágyat, jóllakottságérzettel tölt el, hidratál, szabályozza az emésztést. Akár egy teljes étkezést is helyettesíthetünk kivivel.

6. Kávé

Napi egy csésze kávé elősegítheti a testsúlycsökkenést, de természetesen csak akkor, ha a megfelelő reggelit követően fogyasztod. Serkenti a zsírégetést és az anyagcserét. A legjobb, ha cukor nélkül, és egy kevés növényi tejjel iszod.

7. Grapefruit

Magas rost-, és víztartalma miatt számos diétás étrendben megtalálható. A friss grapefruit gyümölcssalátához, smoothie-hoz keverve tökéletes reggeli lehet, tápláló, egészséges, és feltölti vitaminokkal a szervezetet. Szabályozza az emésztést, és elősegíti a zsírégetést.

8. Zabpehely

Alacsony a kalóriatartalma, de magas a fehérje-, és rosttartalma, csökkenti az étvágyat, és szabályozza a testsúlyt. Nagyon hatékony lehet, ha plusz kilókkal küzdesz, de egy egészséges reggeliként gyümölcsökkel keverve is megállja a helyét. Legalább egy héten 2-3 alkalommal fogyassz zabpelyhet reggelire.

9. Bogyós gyümölcsök

Fogyassz rendszeresen málnát, szedret, áfonyát reggelire, igen magas a tápanyagértékük, és kevés kalóriát tartalmaznak. Tartalmazzák, az alapvető ásványi anyagokat és vitaminokat, csökkentik az éhségérzetet és szabályozzák az emésztést.

10. Smoothie

A legegyszerűbb gyors és egészséges reggeli. Ha nincs időd reggel elkészíteni, akkor nyugodtan összedobhatod este is, tárold a hűtőben fogyasztásig. Akár a munkahelyeden is eheted, nagyon tápláló, energizál, elősegíti az emésztést, regenerálja a megfáradt szervezetet, csökkenti az étvágyat. Zöldségeket és gyümölcsöket egyaránt használhatsz az elkészítéséhez, viszont a legjobb, ha a szezonális és bio alapanyagokra fekteted a hangsúlyt.

betöltés...